CeKaPe: Ljetna škola pisanja u Ravnoj gori

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja koja će se, po prvi put u 12 godina, održati u dva termina: 21. kolovoza – 28. kolovoza i 28. kolovoza – 4. rujna 2022. u Dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori (Gorski kotar).

Srednjevjekovni dvorac Stara Sušica, smješten na rubu borove šume Gorskog kotara, mjesto je za književnost i književno stvaralaštvo na CeKaPe-ovim Ljetnim školama pisanja.

Do sada je ovu sedmodnevnu intenzivnu školu pisanja završilo preko 300 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara, na rubu šume, živjeli i pisali književnost uz mentorstvo poznatih pisaca i spisateljica, voditelja i voditeljica radionica.

Ove godine Ljetna škola pisanja postaje regionalna književna manifestacija, na kojoj će sudjelovati gostujući voditelji iz Srbije, te polaznici i polaznice iz država regije.
Ljetna škola pisanja, u dva termina po sedam dana, nudi šest različitih radionica: Kratka priča, Proza, Poezija, Raspisivanje, Scenarij i Roman.

U prvom tjednu, Ivana Bodrožić vodit će radionicu raspisivanja, Sanja Kovačević radionicu scenarija, Saša Ilić radionicu romana, a Zoran Žmirić radionicu kratke priče. U drugom tjednu, tu su: Lana Bastašić na radionici proze, Dorta Jagić na radionici poezije i Davor Mandić na radionici kratke priče.

Radionice pisanja održavaju se u jutarnjem i popodnevnom terminu. Kroz 40 školskih sati polaznice i polaznici imat će priliku zakoračiti u svijet kreativnog pisanja ili izbrusiti vještine spisateljskog zanata. Radionice su namijenjene svim odraslim osobama, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, uz samo jedan uvjet – ljubav prema književnosti i pisanju.

Slobodno vrijeme rezervirano je za pisanje, rad na tekstovima, druženje i otkrivanje prekrasnog Gorskog kotara, čije šume polaznike iz godine u godinu inspiriraju i potiču na pisanje. Uz cjelodnevni rad na tekstu, i ove godine u večernjim satima razgovarat će se o pisanju i književnosti s gostujućim piscima i pjesnicima.
Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedmodnevnu čaroliju pisanja, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja”.
Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice iznosi 4.300,00 kn.

Pozivamo vas da na web stranici – izaberete radionicu, prijavite se i ovog ljeta pišete u čarobnom dvorcu!

A.V. / Foto: promo


CeKaPe: Vikend pisanja u dvorcu Stara Sušica


Tagged: , , , , , , , , ,