CeKaPe: Ljetna škola pisanja u Gorskom kotaru

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja koja će se od 25. kolovoza do 1. rujna održati u Dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori (Gorski kotar).

Do sada je preko 500 polaznika i polaznica završilo Ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja nudi pet različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, književna kritika i radionica ‘Arhitekstura teksta’ koja programski obuhvaća različite književne žanrove.

Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene. Jagna Pogačnik, književna kritičarka, prevoditeljica, urednica, voditeljica književnih tribina i kulturnih programa, ove je godine prvi puta u Ljetnoj školi s radionicom književne kritike.

Darija Žilić, sjajna, nagrađivana pjesnikinja, također prvi puta dolazi u Ljetnu školu, kao voditeljica radionice poezije. Enver Krivac, nagrađivani pisac i voditelj radionica u CeKaPe Rijeka i jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče vodi odličan pisac i dugogodišnji novinar i urednik kulture u Novom listu, Davor Mandić, koji već dvije godine mentorira redovne radionice kratke priče u CeKaPe Rijeka. Nebojša Lujanović, nakon prošlogodišnje pauze, vraća se u dvorac s radionicom ‘Arhitekstura teksta’ koju je osmislio posebno za Ljetnu školu.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme rezervirano je za pisanje. Uz cjelodnevni rad na tekstu organiziraju su književne tribine, razgovori s gostima, književni kvizovi, zajednička druženja i završna, javna produkcija na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u Ljetnoj školi.

Svi koji su doživjeli i proživjeli sedam dana kolovoza u sušičkom dvorcu, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na ‘prije i poslije Ljetne škole pisanja’. Jer, Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

CeKaPe vas poziva da na web stranici www.cekape.com pronađete radionicu za sebe i pridružite se ovoj jedinstvenoj književnoj avanturi. Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3300 kn, a za prijave do 1. srpnja dobivate popust od 200 kn.

S.V. / Foto: Promo


CeKaPe: Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica

Tagged: , , , , , , , , , , ,