Ljetna škola pisanja u Triblju

Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba poziva na šestu Ljetnu školu pisanja koja će se od 21. do 28. kolovoza održati u Triblju.
CeKaPe-Ljetna-škola-pisanja-Tribalj

Od 2011. godine CeKaPe u zadnjem tjednu kolovoza odlazi iz Zagreba i sedam dana piše, čita i stvara uspješne tekstove s polaznicima Ljetne škole pisanja.

Ovogodišnja Ljetna škola održat će se od 21. do 28. kolovoza u mirnoj dolini Vinodol, udaljenoj 6 km od mora u hotelu Balatura. Tristo godina staro obiteljsko imanje uronjeno u mir i tišinu idealno je mjesto za stvaranje i pisanje, za radionice, večernje književne programe i druženja s eminentnim predstavnicima hrvatske književne scene.

Ovogodišnji voditelji radionica renomirani su autori iz Rijeke, Splita i Zadra. Zoran Žmirić, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu Kratke priče. Iz Splita, na radionicu Proze, dolazi višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativnog pisanja, Renato Baretić. Prvi put u Ljetnoj školi pisanja bit će održana radionica Kreativno pisanje kroz meditativne tehnike i znanja s voditeljicom Stanislavom Nikolić Aras. U ponudi su i radionice iz redovnog programa CeKaPe-a: radionica scenarija sa Sanjom Kovačević i radionica pisanja bloga s Aleksandrom Starčević.

U večernjim satima polaznici će sudjelovati u književnim programima, uz goste, pisce iz Rijeke, koji će im govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja: Tea Tulić, Davor Mandić i Enver Krivac. Na zatvaranju Ljetne škole, održat će se završna produkcija i čitanje tekstova polaznika.

Iz Ljetne škole pisanja izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali, svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Prijava i detaljnije informacije o jedinstvenoj književnoj avanturi potražite na stranicama Centra za kreativno pisanje.

 

P. R.


Ljetna škola pisanja 2015
CeKaPe: Ljetna škola pisanja 2015.
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,