CeKaPe: Ljetna škola pisanja 2015.

Ljetna škola pisanja održat će se od 22. do 29.8. u planinarskom domu Mali dom Sušak na Platku.
Ljetna škola pisanja 2015Već petu godinu Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira Ljetnu školu pisanja u zadnjem tjednu kolovoza u šumama Gorskog kotara. Polaznici tjedan dana pišu, čitaju i stvaraju uspješne tekstove, a renomirani voditelji im pritom pomažu stručnim vodstvom i savjetima.

Ovogodišnja Ljetna škola pisanja održat će se od 22. do 29. kolovoza 2015. na Platku, brdu iznad Rijeke, u idiličnom planinarskom domu Mali dom Sušak, koji pruža savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. Svi zainteresirani još uvijek mogu odabrati jednu od radionica koje će se ove godine održati na Platku.

Radionicu proznog pisanja, nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i ove godine vodi sjajan pisac i voditelj radionica kreativnog pisanja u Splitu i Zagrebu, Nebojša Lujanović, a scenaristica, sociologinja i voditeljica radionice scenarija u Zagrebu, Sanja Kovačević pisat će s polaznicima scenarije za kratki film

U večernjim satima i ove će se godine održati niz književnih tribina:

U ponedjeljak, 24.8. predstavlja se Nebojša Lujanović i njegov novi roman ‘Oblak boje kože’.

U utorak, 25.8. Alen Kapidžić i polaznica njegove radionice e-samizdata, Tea Rukavina iz Rijeke, razgovaraju o e-knjizi i kako je objaviti.

A u srijedu, 26.8. dolaze sjajni, zanimljivi riječki autori – Zoran Žmirić i Davor Mandić. Razgovarat će se o književnosti, pisanju, riječkoj radionici Novinarstvo u kulturi i, naravno, njihovim knjigama, Žmirićevoj zbirci poezije ‘Zapisano metkom’ i Mandićevoj zbirci priča ‘Valjalo bi me zamisliti sretnim’.

Četvrtak, 27.8. rezerviran je za CeKaPe-ove spisateljske snage, Jelenu Zlatar koja predstavlja svoje objavljene knjige ‘Odjavna karta’ i Slijepa točka’, a Denis Špičić neobjavljenu zbirku priča ‘Ružno o ljubavi, lijepo o mrtvima’. Gost je mladi slovenski autor Samo Petančič.

‘Iz naše šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume jer šuma je iskustvo koje mijenja!’, kaže voditeljica CeKaPea, Sanja Vučković.

Prijavite se i doživite jedinstvenu književnu avanturu!

Prijave do 21. kolovoza na [email protected] ili 091 5675 140, a više informacija na www.cekape.com


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,