Kreativnost u prirodi: Ljetna škola pisanja 2015.

Jubilarna, peta po redu, CeKaPe-ova Ljetna škola pisanja traje od 22. do 29. kolovoza, a mjesto inspiracije za pisanje kratkih priča, proze, scenarija za kratki film i poezije ove godine je Mali dom Sušak na Platku, udaljen tridesetak kilometara od Rijeke.
Ljetna škola pisanja 2015Zaljubljenici u pisanu riječ i književnost koji ljetni odmor žele provesti kreativno u jedinstvenom ambijentu goranske šume, pružit će se prilika posljednjeg tjedna u kolovozu. Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) iz Zagreba, u suradnji s Kućom kreativnog pisanja iz Splita i zadarskom školom pisanja OtPis, petu godinu zaredom organizira Ljetnu školu pisanja. Domaćin Ljetne škole, koja se sastoji od niza zanimljivih i interaktivnih radionica sa stručnim voditeljima, ove je godine Mali dom Sušak na Platku, smješten u goranskoj šumi nedaleko od grada Rijeke.

Polaznici Ljetne škole svoje će spisateljske vještine usavršavati na radionicama kratke priče, proze, scenarija za kratki film i poezije. Tijekom ove sedmodnevne literarne avanture, voditelj radionice proze bit će Renato Baretić, kratke priče Nebojša Lujanović, scenarija Sanja Kovačević i poezije Kristina Posilović, koji će polaznike savjetovati kako da svoje tekstove učine još boljima i kvalitetnijima.

Uz intenzivan rad i učenje, Ljetna škola pisanja mjesto je na kojemu svake godine gostuju urednici, glumci i afirmirani hrvatski pisci i spisateljice koji predstavljaju svoje knjige te sudjeluju u književnim tribinama. Prava je to prilika za one koji priželjkuju ljetni kreativni odmor, a inspiracije za pisanje u okružju goranske šume neće nedostajati.

Za one koji razmišljaju o upisu na jednu od radionica kreativnog pisanja na jesen, CeKaPe je pripremio posebne uvjete: za upise do 30. srpnja 2015. cijena svake radionice u trajanju od 30 sati je 900 kn. I u devetoj godini pisanja čekaju vas sjajni voditelji; Miroslav Mićanović, Zoran Ferić, Goran Ferčec, Tomislav Zajec, Jagna Pogačnik, Sanja Kovačević, Tomislav Kuzmanović, Tomica Šćavina, Ivana Sajko, Dubravko Mihanović, Iva Tičić, Aleksandra Starčević, Sara Renar i Denis Špičić.

Informacije, prijave i upisi za Ljetnu školu pisanja i novu školsku godinu u CeKaPe-u na web stranici www.cekape.com

Renata Cisar / Foto: CeKaPe


Planinarski dom Petehovacc
Ljetna škola pisanja u planinskom centru Petehovac

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,