CeKaPe: Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica

Osma po redu Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna 2018. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru.

Ovu sedmodnevnu intenzivnu radionicu pisanja u izolaciji dvorca na rubu šume, završilo je preko 100 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara napisali svoje prve priče i pjesme uz kreativni poticaj poznatih pisaca, voditelja radionica.

Uz svakodnevni rad na tekstu, na Ljetnoj školi organiziraju se i književne tribine, kružoci, kvizovi, predstave i zajednička druženja na kojima gostuju autorice i autori iz Hrvatske i regije. Ove godine možete upisati radionicu kratke priče, proze, poezije ili radionicu ‘U potrazi za glasom’.

Radionice vode omiljeni RiLitovci i nezamjenjivi Miroslav Mićanović. Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivani pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.
Radionicu kratke priče vodi Davor Mandić, omiljeni riječki novinar i talentirani pisac, od ove godine član CeKaPe-ovog voditeljskog tima.
Tea Tulić, prevođena i nagrađivana riječka autorica čitatelje osvaja svakom novom objavom. Tea vodi radionicu ‘U potrazi za glasom’, u kojoj će polaznici tražiti, prepoznavati i propitkivati svoj (spisateljski) glas.
Višestruko nagrađivani pjesnik, urednik i prozni pisac Miroslav Mićanović već jedanaest godina puni radionice pisanja kratke priče i poezije u Zagrebu, a na ljetnoj školi pisanja vodit će radionicu poezije.

Neki od gostiju večernjih programa su profesorica, novinar I književnik Davor Grgurić, znanstvenica i prevoditeljica Tatjana Peruško, književni kritičar i novinar Boris Postnikov, književnica Korana Serdarević, a razgovarat će se o suvremenoj regionalnoj talijanskoj književnosti, motivu holokausta u postjugoslavenskoj književnosti, Gorskom kotaru kroz mit, fantastičnoj književnosti, književnim nagradama, produkciji i poziciji književnosti u društvu.

Svi polaznici i voditelji koji su prethodnih sedam godina sudjelovali u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije Ljetne škole pisanja. Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja!

Prijave na https://cekape.com/aktualna-ljetna-skola/ ili na e-mail: [email protected]

Ljetna škola pisanja održava se u suradnji s Domom mladih Rijeka. Prijavite se što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu.

Foto: Promo


CeKaPe: Ljetna škola pisanja u dvorcu Stara Sušica

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,