Coffee Hub: Novi trendovi na tržištu kave

Na ljetnom druženju na najpoznatijem zagrebačkom rooftopu Lateral održan je prvi Coffee Hub by Philips Domestic Apliances na kojem su predstavljeni trendovi na tržištu i novosti iz svijeta kave.Predvodnik trendova među kućanskim aparatima pokazao je i njihovu inovaciju Philips 5400 LatteGo, aparat za kavu koji jedini na tržištu nudi mogućnost spravljanja kave kao iz omiljenog kafića u vlastitom domu – s mlijekom i pjenom i to samo jednim dodirom.

‘Kontinuirano pratimo trendove na svjetskim tržištima, ali i postavljamo nove. Kao lideri na tržištu potpuno automatskih aparata za kavu prije godinu dana predstavili smo ovo čudo, Philips 5400 LatteGo aparat koji će vam zaista pripremiti omiljenu kavu. Ima niz prednosti – od jedinstvenog LatteGo sustava, jednostavnog održavanja, čišćenja, do mogućnosti spremanja vaše najdraže kave – priprema čak 12 različitih vrsta jednim dodirom. A najbolje od svega je što pred vama melje svježu kavu. Mi nastavljamo istraživati i osluškivati želje i potrebe naših potrošača jer su nam upravo oni na prvom mjestu’, rekla je Maja Pošta, marketing specijalistica za coffee kategoriju.Miksolog i barmen Marin Nekić te slastičarka Ivana Čuljak (Neka jedu kolače) pokazali što se sve s kavom može napraviti i oduševili prisutne. ‘Kada kavu ukomponiramo u koktel, produžujemo ritual ispijanja kave. Ono što mi se jako sviđa kod Philipsovog aparata je to što u svakoj funkciji Philips LatteGoa vidim neki novi koktel. Ponekad ljudi misle da je teško iskombinirati koktel s kavom, no naš omiljeni smeđi napitak zaista paše u raznim kombinacijama’, istaknuo je Marin Nekić.

Da kava ide uz sve, smatra i Ivana Čuljak. Kombinirala je kavu uz voćne kolače jer, kako kaže, kava je voće stoga zaista ide jednako dobro i s čokoladom, ali i voćnim kombinacijama.

Tu je bio i Domagoj Trusić, voditelj edukativnog centra i promotor speciality kave iz artizanske pržionice kave Hug&Punch koji je predstavio vrste kava i pokazao na koji način ih prepoznati i razlikovati, te tajne i trikove vrhunskih barista.

I. S. / Foto: Emica Elvedji (Pixsell)


Tagged: , , , , , , , , , , ,