Croatia Records reizdala album Lepe Lukić

Lepa Lukić jedna je od najcjenjenijih regionalnih predstavnica narodne glazbe, priopćavaju iz diskografske kuće Croatia Records.Kako tvrde, njezine pjesme obilježile su živote brojnih generacija diljem bivše države, a nastupi na koncertima i velikim festivalima nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Zato se jedno od najzapaženijih izdanja Lepe Lukić, album ‘Vatra’, našlo u prodaji kao CD reizdanje s tri bonus pjesme i tekstom urednice Natalije Cajić. Ova ploča zlatne naklade svojevremeno je bila iznimno popularna, a iznjedrila je uspješnice ‘Žena bez imena’, ‘Zenica si moga oka’, ‘Vatra’, ‘Ti ne možeš biti moj’ i ‘Gle skandala’. Svih 10 pjesama snimljeno je uz Ansambl Perice Simonovića koji potpisuje i aranžmane, dok su tri bonus numere ‘Snovi devojački’, ‘Dok Morava hladna teče’ i ‘Zašto sruši bračni veo’ objavljene kao singlice pod okriljem izdavačke kuće Jugoton.

‘Od izvora dva putića vode na dve strane. Vodili su decenijama i još uvek vode do svih mesta na ovom svetu gde je pesma. Gde su one emocije koje duboko dotiču srca ljudi. Tamo gde su raširene ruke i dobro osvetljeni prizori života. Gde je pozornica na kojoj peva Lepa Lukić. Fenomen o kojem će ljudi uvek pričati. Reći ćemo da je to filmski život ovekovečen pesmama. Ljudima. Dugim i glasnim aplauzima. Emocijama. Cvećem i putićima. Životnim situacijama koje nisu uvek bile lake, ali koje je Lepa znala vešto da prevaziđe. Činilo nam se oduvek da iz njenog života mogu da odu svi, samo zauvek ostaje pesma. Neki životi traju večno. Lepa je žena-pesma. Njene su note oplemenile srca mnogih i zlatnim slovima upisale se u vreme koje će se u svetu narodne muzike zauvek zvati Lepino vreme’, piše u originalnoj knjižici izdanja urednica Natalija Cajić.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , ,