Crtić Mišo i Robin u finalu prestižnog talijanskog festivala

Cartoons On The Bay – Pulcinella Awards 2017 u organizaciji RAI-a održan je 21. put, ovaj put u Torinu, a jedini hrvatski predstavnik izabran u veliko finale bila je nezavisna produkcijska kuća Recircle sa svojom uspješnom animiranom serijom za djecu ‘Mišo i Robin’ koja mališane u Hrvatskoj nedjeljom uveseljava na 2. programu HRT-a.Nakon što su se velike inozemne TV kuće zainteresirale za Recircleovu animiranu seriju, simpatični ‘Mišo i Robin’ i dalje osvajaju svjetsku javnost i promoviraju hrvatsku animaciju. U konkurenciji jakih snaga svjetskih animiranih filmova, ‘Mišo i Robin’ ušli su u veliko finale kategorije Best Preschool TV Series (najbolja TV serija za predškolsku dob), s animiranim filmovima iz Italije, Njemačke i Velike Britanije.

Animiranu seriju ‘Mišo i Robin’ stvorio je tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle, preko natječaja za Dječji program Hrvatske radiotelevizije, a prema predlošku iOS aplikacije za djecu Adventures of Choro and Robin.

Produkcijsku kuću Recircle osnovali su 2009. Denis Valentić, kreativni direktor, illustrator i scenarist, i Minja Miljana Dragičević, CEO i producentica. Danas Recircle čini tim specijaliziran za animaciju, ilustraciju i dizajn aplikacija, među kojima su posebno zapažene one za djecu.

Autori ‘Miše i Robina’ dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica serije je Miljana Dragičević.

I. C.


Svjetske TV kuće u lovu na domaći crtić Mišo i Robin

Tagged: , , , , , , ,