Crvena jabuka: Dolly Bell (video)

‘Dolly Bell’ nova je pjesma grupe Crvena jabuka s njihovoga aktualnog dvostrukog albuma ‘2016’ objavljenog u nakladi Croatia Recordsa.

Nakon što su nas ovo ljeto rasplesali brzim ritmovima u pjesmama ‘Mala moja Dalmatinko’ i ‘Ode Žera u mornare’, izvedenim na CMC festivalu te na Splitskom festivalu uz klapu Puntamika, najnovijom baladom svoju publiku nagovaraju na romantiku i sanjarenje uz voljenu osobu. Ugođaj pjesme protkan Žerinim sugestivnim, toplim vokalom budi emocije i podsjeća zašto je baš Crvena jabuka najbolji glazbeni odabir za intimne trenutke.

Intrigantni tekst pjesme potpisuje Jovan Peruača, a glazbu Uroš Teofilović koji je zajedno s Markom Đuraševićem Mahonijem zaslužan i za aranžman. Video spot za ‘Dolly Bell’, snimljen je u režiji Purim medie u spa resortu Banja Koviljača u Srbiji te prati ljubavnu priču mladog para uz zanimljiv obrat. Sasvim je sigurno da se nakon Jabukine nove pjesme pitanje ‘Sjećaš li se Dolly Bell?’ neće isključivo odnositi na kultni Kusturičin film jer je ova balada na najboljem putu da postane glazbeni klasik, vječno uvučen u srca publike.

C. R.


Crvena jabuka-100 originalnih pjesama
Crvena jabuka: 100 originalnih pjesama
Tagged: , , , , , , , , , , ,