Crvena jabuka & Kemal Monteno: Napiši jednu ljubavnu

Povodom obilježavanja 30 godina postojanja Crvene jabuke, Croatia Records je krajem prošle godine objavila dvostruki live album ‘Bivše djevojčice, bivši dječaci – Unplugged Live u Lisinskom’.

Snimka je to koncerta održanog 18. veljače 2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a te je večeri publika na nogama pjevala sve pjesme s izvođačima na koncertu koji je trajao četiri sata! Album je predstavljen spotom ‘Bijeli Božić’ u kojem je gost bio Saša Lošić. Drugi singl s albuma je pjesma ‘Napiši jednu ljubavnu’ koju je s Jabukom izveo veliki prijatelj grupe i česti suradnik, legendarni Kemal Monteno.

Crvena jabuka je ovih dana, u stankama između koncerata, medijski vrlo aktivna. Povod mnogim medijskim napisima i intervjuima nije samo veliki jubilej, već i turneja kojom Crvena jabuka slavi tu značajnu obljetnicu. U intervjuima se evociraju uspomene kroz 30 godina djelovanja, pa smo tako nedavno saznali kako se grupa na početku trebala zvati Mačak Fric, no odustalo se od prijedloga. Ideja za ime bila je etiketa LP ploča grupe ‘The Beatles’ (Apple), a Žera je dodao imenu ‘Jabuka’ crvenu boju, boju ljubavi. Žera je kao odgovor na pitanje što njemu osobno znači Jabuka nakon ovih 30 godina, rekao da mu znači sve i da će tako biti do kraja života.

Crvena jabuka-30 godina30 godina – Tamo gdje ljubav počinje
13. ožujka u Zagrebu

Na turneji pod nazivom ’30 godina – Tamo gdje ljubav počinje’ grupa će gostovati u mnogim gradovima ne samo Hrvatske već i cijele regije gdje su uvijek rado viđeni, a sve učestaliji su koncerti u europskim metropolama.

Već su održali koncerte u Ljubljani, Beogradu, Kočanima, Gostivaru, Wuppertalu, Frankfurtu, Splitu i Dubrovniku. Prošli su vikend svirali u Budimpešti, a sljedeći su u Zugu i Parizu. Zanimljivo je da će Crvena jabuka u Dublinu biti smještena u hotelu The Clarence čiji je vlasnik Bono Vox.

agrebački koncert, za koji vlada veliko zanimanje, održat će se u KC Dražen Petrović (Cibona) u petak, 13. ožujka.

C. R.


Pročitajte još: Crvena jabuka i prijatelji digli Lisinski na noge , Crvena jabuka: 30. obljetnica


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,