Čuvaj me s leđa 2: Holivudski spektakl sniman u Hrvatskoj

Nastavak akcijske komedije ‘Čuvaj me s leđa’, u produkciji američkog Lionsgatea, stigao je u hrvatska kina. Film u kojem glavne uloge nose holivudske zvijezde Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson sniman je na raznim lokacijama u Hrvatskoj tijekom proljeća 2019. godine.Najveći dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Bujama, Vodnjanu, Limskom kanalu i otoku Biševo. Cjelokupno snimanje filma u Hrvatskoj trajalo je 49 dana. Domaće lokacije ‘glume’ Italiju, mediteransko podneblje, ali i Hrvatsku jer se jedan dio radnje filma odvija u Hrvatskoj. Na produkciji filma radilo je 489 hrvatskih filmskih djelatnika, a bilo je angažirano 621 domaćih statista. Servisni producent bio je Igor A. Nola iz kuće MP filmska produkcija.

Akcijske scene snimane su u samom centru Zagreba, u Medulićevoj ulici nadomak Mimare pred očima oduševljenih učenika Prve ekonomske škole. Snimalo se i na krovu javne garaže iza hotela Panorama te na potezu Muzej Mimara – Ulica Izidora Kršnjavog do Savske ceste. Prije dolaska u Zagreb glumačka ekipa slobodno vrijeme je provodila istražujući ljepote Istre.

Film je snimljen u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. Radi se o jednom od najvećih projekata koji su dosad snimani u Hrvatskoj, kako produkcijski, tako i financijski.

Drugi dio akcijske komedije ‘Čuvaj me s leđa’ nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su najbolje plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristi oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi spasio njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Kao i prvi nastavak, ‘Čuvaj me s leđa 2’ režirao je Patrick Hughes, scenarij potpisuju Tom O’Connor i Brandon Murphy, a glavnim glumcima pridružili su se Morgan Freeman, Antonio Banderas, Tom Hopper i Frank Grillo.

HAVC


Tagged: , , , , , , , ,