Cvrčak i mravica: Prvi hrvatski dugometražni animirani 3D film

Animirani film ‘Cvrčak i mravica’ premijerno je prikazan u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a od četvrtka, 5. siječnja je na redovnom programu kina diljem zemlje.‘Cvrčak i mravica’ premijerno je prikazan pred brojnom ekipom koja je ovaj film stvarala više od 10 godina, najmlađom publikom te uzvanicima iz javnog života.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito.

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary, kojem je ovo bila jedna od zadnjih uloga u filmu.

Nedavno je objavljen i video spot za glavnu pjesmu ‘Pjevati možeš i ti’ koju izvodi Tara Thaller, a sve pjesme iz filma bit će objavljene na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa.

‘Cvrčak i mravica’ dobio je službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa. Redatelj je Luka Rukavina koji je, uz Ronu Žulj, i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi koredatelja i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram Media programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija. Distributer filma je Duplicato Media.

HAVC / Foto: Nina Đurđević


Tagged: , , , , , , , , ,