Dalmatinska janjetina i riba čarobnih okusa

Festival višeosjetilnog uživanja Taste and Travel u Zadru započeo je svoje gastro putovanje. Brojni ljubitelji vrhunskih delicija i piva već su prvog dana posjetili Craft Beer Festival koji nudi nezaboravno uživanje.Taste & Travel festival-janjetinaHrvatska zaista živi craft beer revoluciju. Interes za domaće craft pivare i pivo svakodnevno raste, a potvrda toga su brojni gosti koji su došli isprobati više od 30 vrsta piva koje na Taste and Travelu predstavlja 14 pivara.

Zasigurno, velik interes Zadrana privukle su zadružna pivovara Brlog, koja je premijerno predstavila pivo Plavuša, te pivovara Varoš. Intenzivnog i punog okusa, hranjivo i gusto, aromatično i zdravije od korporacijskih piva, pivo Plavuša u proizvodnji koristi samo vodu, ječam, kvasac i hmelj. Dok uživate u svakoj kapljici ovog zdravog pića, svi vlasnici pivovara će vam s radošću i velikom pozornošću otkriti detalje proizvodnje, spremno odgovoriti na sve vaše upite. Craft Beer na Taste and Travel festivalu jedno je novo iskustvo.Barba pivo

Uz vrhunsko pivo, na festivalu su predstavljene delicije Vlaja i Bodula. Peka je postavljena na zadarskoj rivi. Tradicionalni načini pripreme uz najnovija znanja kuhara Vedrana Božićeva, dalmatinsku janjetinu predstavlja na nov način. Zavodljiv okus traži preispitivanje, no kuhar će samo otkriti kako je jelo pripremljeno prema staroj, dugoj proceduri.

Tuna steak burger u domaćem kruhu vlastite proizvodnje, hit je među gostima festivala. Zanimljive, tematski prilagođene, zadarske kobasice možete probati u nekoliko varijacija, s različitim umacima, čipsom od sira, pikantne i manje pikantne. Gulaš od domaće divljači sadrži začine koji će vas pozvati na još kušanja brojnih drugih delicija.

S. C.


Zadar-Proizvodi hrvatskog sela
Proizvodi hrvatskog sela u Zadru
Tagged: , , , , , , ,