Proizvodi hrvatskog sela u Zadru

Vrijedne ruke naših ljudi sa sela, proizvodi koji će vam odmah prirasti srcu, privlače brojne Zadrane i njihove goste. Jedinstveni Sajam proizvodi hrvatskog sela do 31. kolovoza na zadarskom će Forumu predstaviti brojne proizvode koji će vam već pri prvoj degustaciji prirasti srcu i oduševiti vaša osjetila.Zadar-Proizvodi hrvatskog selaViše od 30 izlagača iz svih dijelova Hrvatske prisutno je na ovogodišnjem Sajmu koji je dio Taste and Travel festivala. Ponuda uključuje brojne delicije poput slavonskog kulena, meda s tartufima, domaći med i rakiju, a tu su i rukotvorine naših vrijednih žena te brojni suveniri. Svi izlagači obiteljska su poljoprivredna gospodarstva ili mali obrtnici. Kriterij odabira izlagača je kvaliteta samog proizvoda.

‘Na Sajmu želimo imati proizvode koji su tradicionalni te imaju svoj utjecaj u hrvatskoj gastronomiji kao što ga ima kulen i slični proizvodi. Cilj ovog sajma je promocija malih obrta, poljoprivrednih gospodarstava i mikro pivovara. Želimo pomoći da se ovakvi proizvodi istaknu na tržištu!’, izjavio je jedan od organizatora, Jakov Kolega.

Taste and Travel održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Kluba zadarskih studenata, Hrvatske udruge mladih, udruge Proizvodi hrvatskog sela i udruge studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Probion. Od prošle godine u sklopu Taste and Travela održava se i Craft beer festival koji će i ove godine predstaviti ukusna piva iz kućne radinosti, praćen žestokom svirkom bendova Kawasaki 3p, M.O.R.T. i Mjuzikl. Ukusne delicije, jedinstvene craft pive i odlična zabava pozivnica su koja se ne odbija.

T. D. / Foto: Iva Perinčić


Jakov Kolega, Mate Damić, Karlo Vulin i Rene Marincel
Taste and Travel festival u organizaciji mladih stručnjaka

Taste and Travel festival
Višeosjetilni Taste and Travel festival u Zadru
Tagged: , , , , , , , , , ,