Taste and Travel festival u organizaciji mladih stručnjaka

Taste and Travel festival uskoro počinje u Zadru. Koncept jedinstvenog festivala najavljuje zanimljiv tjedan u kojem će se struci i javnosti predstaviti mladi hrvatski inovatori u prehrambenoj industriji. Malo je poznato, četvorica fakultetskih kolega slobodno su vrijeme prošlih godina koristili kako bi zajedničkim snagama razvijali ideje i kreirali svjetliju budućnost za sebe i vršnjake.Jakov Kolega, Mate Damić, Karlo Vulin i Rene MarincelPrijateljstvo Jakova Kolege, Karla Vulina, Mate Damića i Rene Marincela preraslo je u poslovno partnerstvo iz kojeg je nastao zanimljiv festival koji će predstaviti 15 mladih inovatora, okupiti više od 30 izlagača, a u sedam dana očekuje se da će ova j festival u Zadru, koji se održava od 25. do 31. kolovoza, posjetiti više od 40.000 posjetitelja. Inicijativu mladih stručnjaka prepoznala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je pokroviteljica festivala.

Četvorica mladih stručnjaka svoj su studentski san pretvorili u stvarnost. Jakov Kolega, ljubitelj je dobre hrane, glazbe i piva. Inženjer je Agronomskog fakulteta i kao takav na festivalu brine o Sajmu Proizvodi hrvatskog sela te Craft Beer Festivalu. Ako bolje pogledate ovog mladog stručnjaka u njemu ćete prepoznati basista grupe Pavel.

Simpatični Pakoštanac Karlo Vulin jedan je od najcjenjenijih mladih inovatora i stručnjaka u hrvatskom prehrambenom svijetu. Upravo je njegova inovacija kavijara od čokolade bila pobjednička na prošlogodišnjem festivalu. Njegovu ljubav prema stvaranju i drevnim recepturama osjetili ste probavši neki od njegovih jedinstvenih pekarskih specijaliteta iz obiteljske pekare Kroštula, koja je nedavno nakon Dalmacije oduševila i Zagreb.

Iako ima tek 26 godina, Mate Damić je već asistent i pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Taste and Travelu je zadužen za Festival inovacija te povezivanje mladih inovatora s poduzetnicima. Njegovi projekti podupiru poduzetništvo mladih, održivost i razvoj konkurentskih prednosti hrvatskog gospodarstva s naglaskom na prehrambenu industriju.

Bogato iskustvo u organizaciji brojnih događanja na obiteljskom imanju Marincel, Rene je prenio na Taste and Travel Festival. Čak su tri događaja pod jednim nazivom u organizaciji su ovog mladog studenta poslovne ekonomije i financija na Veleučilištu Baltazar, a koji čvrsto drži sve konce u rukama i već danima na lokaciji priprema teren za početak Festivala.

Taste and Travel festival održava se u Zadru od 25. do 31. kolovoza. Ova gastro manifestacija u organizaciji je Kluba zadarskih studenata, Hrvatske udruge mladih i udruge studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion te udruge Proizvodi hrvatskog sela. Taste and Travel gastro – turistički je događaj za kraj ljetne sezone. Predstavit će autohtone hrvatske delicije, najnovije inovacije iz svijeta hrane te dobru zabavu u sklopu Craft beer festivala. Ovim festivalom Zadar će idućeg tjedna biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje dobrog zalogaja ovog ljeta.

T. D.


Taste and Travel festival
Višeosjetilni Taste and Travel festival u Zadru
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,