Darko Rundek: Novi singl Uhode (video)

Nakon singlova ‘Ti i ja’ i ‘Ena’, Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a, donose nam i treći službeni singl s albuma ‘Za vašu posljepodnevnu razonodu’. Radi se o Rundekovoj pjesmi ‘Uhode’ koja je prvotno bila objavljena na albumu ‘Tajni grad’.

‘Oni koji otprije poznaju pjesmu Uhode, s albuma ‘Tajni grad’, osim raskošnog zvuka Jazz Orkestra HRT-a, u aranžmanu Luke Žužića, čeka i iznenađenje na kraju. Završni stihovi:

‘A zračni dusi te gledaju
Pored uha svira Pan
Oni te ne daju…’

postojali su u izvornoj verziji pjesme, ali sam na snimanju albuma od njih odustao. Poslije mi je bilo žao i sad sam sretan da sam ‘Uhodama’ vratio cjelovitost i otvaranje prema djetinjem i čudesnom. Osim toga, solo Damira Horvata na bariton-saksofonu je jedan od glavnih razloga da ovu snimku slušamo ponovno i ponovno’, rekao je Darko Rundek.

Na albumu ‘Za vašu poslijepodnevnu razonodu’ nalazi se 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a, u aranžmanima Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

Rundek i Jazz orkestar HRT-a, dva dana zaredom, napunili su dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a zajedno su nastupali u Osijeku, Zadru, Makarskoj, Rovinju i jedne ljetne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja.

Cijeli album ‘Za vašu posljepodnevnu’ razonodu, slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/za-vasu-posljepodnevnu-razonodu

Menart


Rundek & Ekipa: Pjesma Mila i dvostruki EP ‘Brisani prostor’


Tagged: , , , , , , ,