Darujemo knjigu: Andrea Camilleri – Zmijsko leglo

U suradnji s izdavačkom kućom Profil, darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Andreje Camillerija ‘Zmijsko leglo’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]om

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. srpnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. srpnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Može li netko biti ubijen dva puta, i – strahotna je i sama pomisao na to – tko su ubojice? ‘Očajno, protuprirodno, incestuozno, užasno, neshvatljivo, odvratno, skandalozno, izopačeno’, reći će na kraju svoje istrage policijski komesar Montalbano. Ne odnosi se to samo na one koji su ubili, već i na onoga tko je ubijen.

‘Zmijsko leglo’ je 21. roman o osebujnom inspektoru Salvu Montalbanu. Sad već diljem svijeta popularni protagonist domišljatih krimića rođen je, u dobi od 38 godina u romanu ‘Oblik vode’, 1994. godine. Njegov autor, 89 godina star, a spisateljski očito mlad Andrea Camilleri, svoga junaka na životu održava osebujnom mediteranskom duhovitošću, vrckavim jezičnim idiomom, uzbudljivom filmskom naracijom i socijalnom, antibirokratskom, osjetljivošću.

Andrea Camilleri rođen je u Porto Empedocleu, tik do Agrigenta, na Siciliji 1925. godine. Nakon profesionalnog bavljenja kazalištem i televizijom u književnost ulazi svojim prvim romanom ‘Il corso delle cose’ (Tijek stvari) 1978. godine. Slijedio je cijeli niz proznih djela, uglavnom, kao i taj prvi, s povijesnom, sicilijanskom tematikom. Camilleri, međutim, svoju planetarnu popularnost stječe romanima i pripovijestima o policijskom komesaru Salvu Montalbanu, kojeg je možda konačno i htio upokojiti, ali mu to njegova brojna čitateljska publika nije dopustila, niti dopušta. I ne samo da se prevodi na brojne jezike nego se i gleda u TV serijama.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,