Darujemo knjigu: Pisma koja su promijenila svijet

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Simona Sebaga Montefiorea – ‘Pisma koja su promijenila svijet’.

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 5. lipnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 6. lipnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Simon Sebag Montefiore autor je međunarodnih bestselera i nagrađivanih knjiga dosad objavljenih na 48 jezika. ‘Pisma koja su promijenila svijet’ oživljavaju prošlost, obogaćuju sadašnjost i osvjetljavaju put u budućnost. Otkrijte što su o vremenu u kojem su živjeli pisali velikani svjetske povijesti Mahatma Gandhi, Napoleon Bonaparte, Katarina Velika, Frida Kahlo, Nelson Mandela, Wolfgang Amadeus Mozart, Josif Visarionovič Staljin, Henrik VIII., Marija Terezija…

Ova izvanredna pisma sežu od antičkih vremena do današnjih dana, a obuhvaćaju širok raspon tema ‒ od ljubavnih pisama do poziva na oslobođenje, od objava ratova do razmišljanja o smrti. Neka su intimna i dirljiva, a neka skandalozna i zla. Knjigu je s engleskog jezika prevela Marija Perišić.

Knjiga ‘Katarina Velika’ i ‘Potemkin’ ušla je u uži izbor za godišnju britansku nagradu za najbolje publicističko djelo na engleskom jeziku, a naslovi ‘Staljin: dvor crvenog cara’, ‘Mladi Staljin’, ‘Jeruzalem: biografija’ i ‘Romanovi: 1613. – 1918.’ osvojili su brojne nagrade i međunarodna priznanja. Autor je i moskovske trilogije romana: ‘Sašenka’, ‘Crveno nebo u podne’ i ‘Jedna zimska noć’, a (u paru s autoricom Santom Montefiore) napisao je i seriju dječjih knjiga ‘Royal Rabbits of London’. Uz ‘Pisma koja su promijenila svijet’ napisao je i djelo ‘Govori koji su promijenili svijet’.


Tagged: , , , , , , , , ,