Darujemo knjigu: Ted Hughes – Dječak tigar

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Teda Hughesa – ‘Dječak tigar’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 22. ožujka
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. ožujka
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Priča ‘Dječak tigar’ očaravajući je klasik iz pera Teda Hughesa, jednog od najboljih britanskih pjesnika i pisaca za djecu.

Knjiga koju je ilustrirao Tomislav Torjanac govori o običnom dječaku obična imena, kojega nitko nije primjećivao. Ali on je osjećao da je sve samo ne običan. Da je drukčiji. Samo što nije znao po čemu i do koje mjere. Sve dok jedne noći…

Ted Hughes, slavni je britanski pjesnik, pisac knjiga za djecu, esejist i prevoditelj. Napisao je mnoge značajne naslove, a za posljednju knjigu objavljenu kratko prije smrti 1998. ‘Rođendanska pisma’, u kojoj je pisao o svojoj vezi sa Silvyjom Plath, dobio je nagrade Forward Poetry Prize, T. S. Eliot Prize, British Book of the Year… Od 1984. godine nositelj je nagrade Poet Laureate of England.

Tomislav Torjanac hrvatski je ilustrator i slikar, koji najčešće slika uljanim bojama u kombinaciji s digitalnom tehnikom. Godine 2006. pobijedio je na međunarodnom natječaju za ilustriranje romana ‘Pijev život’ Yanna Martela, dobitnika nagrade Man Booker za 2002. Također je i dobitnik brojnih domaćih nagrada i priznanja za ilustraciju i oblikovanje slikovnica, naslovnica i glazbenih albuma. Prijevod knjige na hrvatski potpisuje Mihaela Velina.


Tagged: , , , , , , , , , ,