Darujemo ulaznice: Brahmsove sonate u novom ruhu

U suradnji s Diapason festivalom, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za koncert Gernota Suessmutha i Srđana Čaldarovića, koji će izvesti čuvene Brahmsove sonate u Hrvatskom glazbenom zavodu 9. studenoga (nedjelja) u 20 sati.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 8. studenoga u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. studenoga u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Brahms-koncertKao zagrijavanje, odnosno glazbena uvertira istančanih vibracija, za predstojeći, domaćem glazbenom krugu itekako poznat Diapason festival, čije je četvrto izdanje zakazano za 23. i 30. studenoga, u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb, 9. studenoga će u izvođenju kapitalnog djela Johannesa Brahmsa, njegova čuvenog trolista sonata, udružiti snage njemački violinistički virtuoz Gernot Suessmuth i jedan od ponajboljih hrvatskih pijanista mlađe generacije, Srđan Čaldarović.

Kroz glazbeno putovanje, za koje se iznimno rijetko ukaže prilika da se odjednom uživo mogu čuti sve tri, vrlo osebujne, a različite Brahmsove sonate, koje je njemački glazbeni genij skladao cijelo jedno desetljeće, ovaj će vas dvojac suvereno voditi 9. studenoga u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati, a sve posjetitelje i ljubitelje vrhunske glazbe očekuje jedinstven glazbeni doživljaj.

Najprije slijedi prva Brahmsova sonata, melankolično ‘ukrcavanje’ na glazbeni put, zatim druga, središnja sonata koja obećaje nježnu ‘plovidbu’ te naposljetku treća, koja kao šećer na kraju, u duhu neizvjesnog i uzbudljivog stizanja na odredište, donosi izuzetno dramatično grand finale.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti neposredno na dan koncerta, sat  vremena prije početka, na ulazu u Hrvatski glazbeni zavod, i to po cijeni od 30 kuna.

Diapason festival otvara svoja vrata 23. studenog kada će se publici predstaviti najbolja hrvatska ‘reprezentacija’ klasične glazbe, između ostalog Davorin Brozić, Ivan Novinc, Marin Maras, Zrinka Ivančić, Aleksandar Jakopanec, Ivan Batoš, Mia Miljković, Lucija Brnadić, Zrinka Ivančić, Adam i Jasen Chelfi, Branimir Pustički, Filip Fak, Danijel Martinović, Petar Pustički, Žorž Draušnik, Marco Graziani..
Za drugi je koncert rezerviran 30. studeni, što je još jedna izuzetna i jedinstvena prigoda da se uživo na istom mjestu skupe i čuju samo hrvatski glazbenici, otkrivajući pritom naglašenom interakcijom s publikom, hitove komorne glazbe u originalu, ovaj put izvodeći slavenski repertoar, ugodan uhu te blizak široj publici.
Tijekom dva koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu od 20 sati uvest će nas u čarobne svjetove glazbe Sergeja Prokofjeva, Borisa Papandopula, Mikhaila Glinke, Antonina Dvorka, Dmitrija Šostakovića te Arama Khatchaturiana.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,