Darujemo ulaznice: Kvartet Porin u Lisinskom

U suradnji s Kvartetom Porin, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za njihov koncert, koji će se održati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u nedjelju, 29. ožujka u 20 sati.Kvartet PorinKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 28. ožujka u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. ožujka u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kvartet Porin na trećem koncertu sezone izvodi Slavenskog, Schuberta i Šostakovića

Neodoljivi miks vrhunske klasične glazbe i slikarstva, u četiri nastavka, u svojoj 9. koncertnoj sezoni spaja afirmirani i višestruko nagrađivani, gudački kvartet Porin, koji čine tri dame – Tamara Petir na violini, Lucija Brnadić na violi i Neva Begović na violončelu te jedan mušketir – Ivan Novinc, također na violini.

Kvartet Porin aktivno djeluje već 16 godina, tijekom kojih se isprofilirao kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, a uspjehe žanje i diljem Lijepe naše, ali još i više po svijetu – Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH, Argentini i Kanadi. Također, pedigre osvojenih nagrada je sve veći i veći, a njegova je kruna priznanje Hrvatskog društva glazbenih umjetnika – diploma Milka Trnina – i to za ciklus koncerata održanih 2007./2008.

Treći koncert ove sezone zakazan je za 29. ožujka veljače u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, a posjetitelje očekuje istinski glazbeni doživljaj jer su na glazbenom meniju uvijek rado slušani ‘komadi’ za gudački kvartet Josipa Štolcera Slavenskog, gudački kvartet br. 2 u D-duru Franza Schuberta te gudački kvartet br. 6 u G-duru Dimitrija Šostakovića. Scensku kulisu podastrijet će izložba koprivničkog akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača, svestranog likovnog virtuoza, vladara ekspresije trenutka, ritma i pokreta te karakteristične umjetničke angažiranosti.

Ulaznice za ovaj vrhunski koncert u sinergiji s izložbom se mogu kupiti na blagajni Vatroslava Lisinskog svaki dan od 9 do 20 sati, kao i na dan koncerta dva sata prije, a za učenike, studente i umirovljenike su spremni lijepi popusti od 25 posto.

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,