Nakon popularnog serijala ‘Motor, loza, kuhača’ u kojima je posjećivao najistaknutije domaće vinare, David Skoko u novoj kulinarskoj emisiji kreće na uzbudljivo gastronomsko putovanje kroz okuse ulične hrane diljem Hrvatske.
Njegova nova kulinarska emisija ‘Jesti na cesti’ na HTV1 stiže u ponedjeljak, 14. travnja (20.15 sati) . Nastavak je to suradnje produkcijske kuće Cobra Chicks i jednog od naših najuspješnijih chefova. Autentični šarm Davida Skoke, znanog kao Ribarev sin, u kombinaciji sa živopisnim osobnostima naših najuspješnijih chefova stvaraju fantastičnu sinergiju tijekom potrage za najboljom uličnom hranom. Režiju serijala potpisuju Nevio Marasović i Radislav Jovanov Gonzo, dok je autorica i scenaristica Inja Korać.
Kroz devet epizoda, chef Skoko gledatelje uz pomoć crvenog retro kombija za kuhanje vodi na proputovanje kroz lokacije svojih kolega i prijatelja, najznačajnijih domaćih chefova: Tomice Đukića, Ane Ugarković, Marka Turkovića, Matije Bogdana, Katarine Vrenc, Igora Gudca, Gracije Horvatin, Ivane Bekavac i Hrvoja Zirojevića. U opuštenoj atmosferi, na devet različitih lokacija i okruženja, uz puno zabave te uz lokalne namirnice chefovi pronalaze recepte za našu domaću uličnu hranu prilagođenu podneblju.
Skoko kreće iz Osijeka gdje s Tomicom Đukićem, najvažnijim chefom slavonsko-baranjske kuhinje koji je i chef hrvatske nogometne reprezentacije, pokušava osmisliti street food baziran na tradicionalnim slavonskim namirnicama. Serijal se nastavlja u Istri uz jednu od najvažnijih i najistaknutijih zvijezda naše kulinarske scene, gastronomske virtuozice Ane Ugarković. Potom gastronomska turneja ide k jugu, Korčuli, uz pomoć Marka Turkovića, vrhunskoga chefa koji vodi svoj restoran u kojemu kuha isključivo na živoj vatri. Skoko potom putuje u Čakovec kod Matije Bogdana, čiji je kulinarski smjer fine dining kako bi zajedno otkrili recepte lokalne, međimurske ulične hrane.
Iduća stanica je Kvarner uz Katarinu Vrenc, kojoj je čuveni vodič Gault&Millau Hrvatska dodijelio nagradu za mladu nadu 2023. godine, a poznati gastronomski portal i gastro veleučilište nagradu za mladog chefa 2024. Nakon toga slijedi istraživanje ulične hrane u Gorskom kotaru, uz pomoć Igora Gudca, nevjerojatno kreativnog chefa, koji za sebe kaže da je prvo ugostitelj, a tek onda i kuhar. Putovanje se nastavlja uz sjajnu cheficu Graciju Horvatin, baziranu na Murteru, dok je za susret s cheficom Ivanom Bekavac Skoko doputovao u – hrvatsku metropolu. Serijal završava u Dalmaciji – u Splitu Skoko posjećuje Hrvoja Zirojevića, jednog od najvažnijih kuhara dalmatinske gastronomije, s kojim kreira – splitsku uličnu hranu.
I. S. / Foto: Promo