David Trueba: Život je lakši zatvorenih očiju

David Trueba španjolski je redatelj i pisac, autor brojnih bestselera. Meandar Media izdala je njegov roman ‘Četiri prijatelja‘, koji možete nabaviti i u zagrebačkom kinu Europa, a odmah potom odgledati i njegov film ‘Život je lakši zatvorenih očiju’, trenutačno na redovnom programu.

Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera – trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme ‘Strawberry Fields Forever’ koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film ‘Kako sam dobio rat’.

‘Život je lakši zatvorenih očiju’ osvojio je čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. David Trueba, španjolski redatelj, scenarist, glumac, novinar i pisac rođen je 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategoriji za najbolji strani film ‘Belle Époque’ iz 1993. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

M. M.


Pročitajte još: Španjolski pisac David Trueba predstavio dva romana


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,