Deset u pola: Tanovićeva komedija u hrvatskim kinima

Komedija bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića ‘Deset u pola’, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, počinje prikazivanje u kinima u Hrvatskoj, regiji i većim europskim gradovima od 2. prosinca.

Tanovićev film ‘Deset u pola’ nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT) te uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.
Radnja filma događa se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla pojesti ‘najbolje ćevape u Sarajevu’, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prvog usluženog kupca priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad susjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesova i Izina, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?Glavne uloge igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović. ‘Deset u pola’ premijeru u Hrvatskoj će imati 20. studenog na Zagreb Film Festivalu. Film je prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu – Bosphorus Film Festival i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Regionalni kino distributer filma ‘Deset u pola’ je Con film grupacija, dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala u suradnji s tvrtkama Art Vista i Oskar film.

K. I. / Foto: PR


Tagged: , , , , , , , ,