Diplomatsko vino Iločkih podruma

U Hrvatskoj etno kući ‘Materina priča’ u Zagrebu, Iločki podrumi predstavili su hrvatsko diplomatsko vino.Riječ je o Tramincu kasna berba 2007, finoj, predikatnoj kapljici koja je dodijeljena stranim veleposlanicima u Hrvatskoj. Projekt diplomatskog vina zamišljen je kao afirmacija hrvatskog vina u diplomatske krugove, te će se darivati na prigodnim svečanostima u diplomatskim institucijama. Iločki podrumi su se odlučili na ovaj projekt iz razloga što proizvode vina s tradicijom i pričom koja traje više od dvije tisuće godina.

Diplomatsko vinoPosebnost koja podržava ovu priču je oznaka izvornog punjenja na posjedu, kojom garantiraju kvalitetu dostojnu i engleskog kraljevskog dvora, gdje se vina Iločkih podruma i poslužuju. Isto tako, Iločki podrumi su jedini hrvatski vinski podrum koji se nalazi u vinskoj karti Europe, a proglašeni su i najnagrađivanijim hrvatskim vinskim podrumom, koji je osvojio sve najprestižnije svjetske nagrade. Za diplomatsko vino izabran je upravo Traminac, kao nositelj oznake Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta i Super brands.

U sklopu dodjele Diplomatskog vina, održano je i tradicionalno krštenje mošta, u kojem su sudjelovali i brojni mediji, osobe iz diplomatskog i političkog svijeta i osobe iz javnog života.

Također, ovom prigodom promoviran je 140. broj najdugovječnije vinske revije Svijet u čaši, koju uspješno vode Željko Suhadolnik i Mladen Horić.

P. R.

Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , ,