Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa u hrvatskim kinima

Dugometražni igrani film ‘Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa’ crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića od 4. prosinca počinje igrati u hrvatskim kinima.Dječaci iz ulice Marxa i EngelsaRiječ je o crnogorsko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji koja je u glumačkoj postavi okupila najpoznatija regionalna glumačka imena poput Gorana Bogdana, Emira HadžihafiZbegovića, Momčila Otaševića, Nebojše Glogovca te Damira Urbana, koji je autor i izvođač naslovne pjesme filma.

Film prati živote braće Stanka i Voje (Gorana Bogdana i Momčila Otaševića) koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Jedan od njih morat će prvi put ubiti, a drugi prvi put u životu – ljubiti. Film je nastao po motivima drame ‘Instant’ poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Nikole Vukčevića, a sniman je u Podgorici, Londonu i Zagrebu. Kameru potpisuje Dimitrije Joković, montažu Srđan Stanojević, scenografiju Stanislav Nikičević, a glazbu Vladimir Moritz. Hrvatski koproducent filma je Embrio Production.

‘Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa’ su službeni crnogorski kandidat za 87. nagradu Oscar Američke filmske akademije, u kategoriji za najbolji strani film u 2014. godini.

Film će se prikazivati u kinima Cinestar u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, nakon čega ide u mrežu nezavisnih kina.

HAVC


Pročitajte još: Urban u filmu Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,