Dodijeljene nagrade Ruža Zagrebačke županije

Dodjela nagrada Ruža Zagrebačke županije u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije održana je u Velikoj Gorici u restoranu Chop.Prvo izdanje dodjele godišnje nagrada okupilo je mnoge istaknute uzvanike, a u županiji koja u prva dva mjeseca broji 44% više noćenja, dodijeljeno je čak 17 nagrada.

Ruža Zagrebačke županije prvo je izdanje tog događanja, a dodijeljeno je u šest kategorija uz posebne nagrade. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović ističe da su svi dionici Zagrebačke županije itekako važni za njezinu uspješnost kao turističke destinacije: ‘Dodjela ovih nagrada treba svim akterima u turizmu biti na poticaj, a među njima možemo pronaći uspješne primjere koji svim dionicima mogu biti putokaz za njihov razvoj.’

‘Ruža Zagrebačke županije izvrstan je primjer kako turističke zajednice mogu poticati uspješne priče koje doprinose razvoju lokalnog turističkog gospodarstva u Hrvatskoj. Pozdravljam inicijativu direktorice Alilović i upućujem čestitke svim dobitnicima nagrada’, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.U kategoriji Eno-gastro turizam dobitnici su Udruga Samoborska češnjovka, koja je u 2022. osigurala da taj gastronomski specijalitet bude zaštićen i Uredbom Europske komisije, te slastičarnica Jagode i čokolada, koju prati imidž jedne od najboljih slastičarni u Zagrebačkoj županiji. U kategoriji Održivi turizam nagrada je dodijeljena Vinariji Korak i Bernardu Koraku, zbog čije se kuhinje mnogi redovito vraćaju na plešivičko gorje, i Posavskom kukuruznom labirintu Hrvatica, atrakciji koja na interaktivan način promovira neotkriveni segment njihova kraja. Za Najinovativnije proizvode i usluge nagrade su dobili Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i projekt ‘Avanturopolje’ OPG-a Grgar. U kategoriji Društveno odgovornog poduzetništva nagrade su osvojili inovativni Hrvatski kišobran i Međunarodna zračna luka Zagreb Franjo Tuđman, dok za smještajne objekte nagrade dobivaju Kamp Zagreb i Hotel Royal Airport. U kategoriji Djelatnici iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom nagradu dobili su Zlatko Jančić i Ljiljana Stanko.

Posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su Goran Hanžek (Vinarija Litterarij), Stipo Duvnjak (KUD Novo Čiče), Nenad Čunčić (Turopoljska pivnica), Ivana Puhelek i Tihomir Jagunić (Hotel Princess). Doris Pinčić dodijeljeno je posebno priznanje za doprinos turizmu koje je osvojila autorskim projektom ‘Doživi domaće’.

Ruža Zagrebačke županije okupila je brojne uvažene goste među kojima su bili i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, izaslanica ministrice turizma i sporta Monika Udovičić, inače ravnateljica Uprave, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović te mnogi predstavnici iz Zagrebačke županije i šire. Za glazbeni dio programa pobrinula se pjevačica Zsa Zsa.

V. G. / Foto: TZZŽ


Tagged: , , , , , , , , ,