Turistička nagrada Ruža Zagrebačke županije

Prvi puta u Zagrebačkoj županiji dodjeljuju se godišnje nagrade za izvrsnost u održivom poslovanju i turizmu, smještajnim kapacitetima, inovativnosti, eno-gastronomiji te najboljim pojedincima i djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.Ruža Zagrebačke županije godišnja je nagrada za najbolje turističke djelatnike, objekte i poslovanja na području Zagrebačke županije.

Prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija s mnoštvom kulturnih, tradicijskih te suvremenih manifestacija nadomak hrvatske metropole, Zagrebačka županija bilježi uspješan kraj turističke godine. Uz kulturno-povijesne atrakcije ovog područja, zeleni ‘zagrebački prsten’ privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Rast posjećenosti i broja noćenja rezultat je zajedničkog rada i truda u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče, koja nastaje u suradnji s profesionalnim djelatnicima i inovativnim, održivim turističkim objektima, kojima posvećujemo prestižnu godišnju nagradu za izvrsnost u turizmu.

‘Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu, imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije Zagrebačke županije, a godišnjim priznanjima za izniman doprinos želimo ih motivirati u daljnjem radu i trudu te pokazati uspješne primjere kao putokaz svim dionicima razvoja turizma’, najavila je prvu godišnju dodjelu nagrada direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović. ‘Pozivam sve uspješne projekte, inovativna poslovanja i održive prakse u turizmu da se priključe i prijave svoja poslovanja, djelatnike ili pojedince.’

Prijave i nominacije otvorene su do 15. veljače za sve prijavitelje koji su svojim radom, trudom i posebnošću omogućili stvaranje novih vrijednosti i prepoznatljivosti destinacije.
Prijave i nominacije mogu napraviti putem on line prijavnice (obrasca) koji se nalazi ovdje.
Pravilnik o dodjeli nagrade Ruža Zagrebačke županije nalazi se ovdje.

Žiri kojeg čine stručnjaci iz područja turizma odabrat će dobitnike prvih Ruža Zagrebačke županije, a proglašenje najboljih i svečana dodjela nagrada održat će se 28. veljače..

V. Z. / Foto: Roman Fekeža


Tagged: , , , , , , , ,