Dokumentarac OLIVERovih 70 na Pulskom festivalu

U subotu, 20. srpnja (21.30 sat) na Pula film festivalu prikazat će se dokumentarni film ‘OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu’, nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme posljednjeg i najvećeg koncerta Olivera Dragojevića u zagrebačkoj Areni.‘To je moja želja inače bila, govorio sam ka dite da bi trebao s jednim ogromnim orkestrom svirat i pivat, da ja samo zatvorim oči i da me oni prate. To se sad ostvaruje’, riječi su Olivera Dragojevića izgovorene za vrijeme priprema koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom, koji je održan u zagrebačkoj Areni 11. ožujka 2017. Slavljeničko raspoloženje povodom 70. rođendana dodatno su oplemenili ugledni glazbeni gosti, vrsni instrumentalisti Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić, a sve pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Upravo prikazi tog velikog koncerta i pripreme za njega okosnica su filma ‘OLIVERovih 70 Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu’. Redatelji filma su Branko Drakulić i Lea Dekleva, a producent je Neno Drobnjak.

Priča je to koja nije bila planirana, ali je preranim odlaskom ovog glazbenog velikana prerasla u dokumentarni zapis. Suradnici na njegovom posljednjem koncertu željeli su nesebično podijeliti trenutke s Oliverom te pokloniti publici njegova životna razmišljanja. U njima govori o temama koje su ga zaokupljale, a sve u svojem prepoznatljivom tonu, nepretenciozno i skromno kakav je i sam bio. Iako u trenutku snimanja nitko pa ni sam Oliver nije znao što će uslijediti, on gotovo proročanski govori o životu i onome što slijedi.

A. R.


Tagged: , , , , , , , , ,