Dom: Film Darija Pleića u Puli i na Siciliji

Dugometražni igrani film ‘Dom’, redatelja Darija Pleića svoju je hrvatsku premijeru imao na Pula Film Festivalu, da bi se cijela ekipa odmah potom zaputila prema Siciliji, točnije Taormini, gdje je film imao međunarodnu premijeru.‘Izuzetna mi je čast što smo pozvani da se natječemo u službenoj konkurenciji festivala koji ima bogatu povijest i tradiciju. Isto tako, imam izuzetno osobno poštovanje za jake autore s kojima smo u konkurenciji poput Debre Granik, Ramae Mosley ili Lorene Luciana i Filippa Piscopoa’, izjavio je redatelj i scenarist filma Dario Pleić.

Film ‘Dom’ okupio je vrsnu glumačku ekipu, pa su uz glavne glumce Juditu Franković i Mislava Čavajdu uloge imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Pleić je redatelj koji je, između ostalog, režirao TV serije ‘Loza’ i ‘Mamutica’ te film ‘Nije sve u lovi’. ‘Dom’ mu je drugi igrani film, a tema je aktualna: zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara, glavnim likovima prijeti deložacija. Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

‘Jako me razveselila i ohrabrila reakcija publike u Taormini. Film komunicira bez obzira na zahtjevnost teme i načina na koji smo je obradili. Ljudi su nam prilazili nakon projekcije i željeli su pričati o filmu, tako da se veselim daljnjem nastavku festivalskog života filma kao i dolasku u kina’, rekao je Pleić.

Film bi se nakon ljetne turneje po festivalima trebao na jesen naći u kinodistribuciji.

J. G.


Tagged: , , , , , , , , , , ,