Dora: Pobjednik Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre

Damir Kedžo pobjednik je Dore 2020., održane u Opatiji, s pjesmom ‘Divlji vjetre’ i predstavljat će Hrvatsku na Izboru za pjesmu Eurovizije u Nizozemskoj, 12. svibnja. Zbrojem glasova stručnog žirija i publike dodijeljeno mu je najviše bodova, a u konkurenciji je bilo 16 pjesama.Mia Negovetić s pjesmom ‘When It Comes To You’ bila je drugoplasirana s jednakim brojem bodova kao i ‘Divlji vjetre’, ali je zbog boljih ocjena publike Kedžo dobio prednost i pobijedio.

‘Mama, pobijedio sam na Dori’, rekao je Damir nakon proglašenja pobjednika te se rasplakao od sreće. Damiru, koji nije mogao skriti uzbuđenje i veselje, statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a nizozemski veleposlanik Hendrik Jan Voskamp zaželio mu je sreću na Eurosongu, koji će se održati u Rotterdamu.

Autor teksta i glazbe pobjedničke pjesme je Ante Pecotić, dok su aranžman radili Bojan Šalamon Shalla i Matija Rodić. Ovu snažnu pjesmu Damir je predstavio onako kako najbolje zna, potpuno iskreno i s pregršt emocija.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , , ,