Drago Diklić: Koncert za akciju Korak u život

U subotu, 27. lipnja (21.30 sati), na ljetnoj pozornici Tuškanac održat će se humanitarni koncert Drage Diklića u sklopu akcije ‘Korak u život’ namijenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.Nastavak je to jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih priča (pokrenuo je 2008. godine Rotary klub Zagreb Kaptol) dodjeljujući stipendije mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima shvatili da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju svakodnevicu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Akcijom se otad svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih 12 godina prikupljeno je više od 27 milijuna kuna za 270 studentskih stipendija, dok su prve tri generacije stipendista upravo zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji uspješno završile svoje fakultetsko obrazovanje.

Svi ljubitelji Drage Diklića, svojevrsne ikone domaće popularne i jazz glazbe mogu kupiti ulaznice po cijeni od 100 kuna na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dan koncerta te na Ulaznice.hr. Ukupan prihod bit će doniran humanitarnoj akciji ‘Korak u život’. Jedan sretni kupac, čiji će broj ulaznice biti izvučen na samoj pozornici, dobit će na dar djelo slikara Vatroslava Kuliša u tehnici akrila, dimenzije, 70×100 cm.

J. Č. / Foto: Janja Franko


Tagged: , , , , , , , , ,