Dražen Oreščanin: O poduzetništvu i umjetnoj inteligenciji

Adria Business Network ulazi u treću sezonu i ponosni su na svoje 17. izdanje. U nastavku ćete ih gledati u organizaciji poduzetnica Željke Barišić, vlasnice Forca Digital Agency i Lee Kosović, vlasnice LOL Event Management. Dosadašnju moderatoricu Kristinu Krstinić moći ćete pratiti u ulozi predavačice i konzultantice za EU fondove na platformi EU Business Brunch.Prvi Adria Business Network događaj u ovoj sezoni održat će se 27. listopada (18 sati) u Visokoj školi Aspira, Heinzelova 62a, Zagreb.

U prvom dijelu eventa gost je Dražen Oreščanin, jedan od osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija, vodećeg implementatora analitičkih IT sustava u Hrvatskoj i regiji s gotovo 150 zaposlenih u Hrvatskoj i podružnicama u Srbiji, Crnoj Gori, BIH, Velikoj Britaniji, Austriji i Sloveniji. Od osnivanja tvrtke 2001. na poziciji je direktora Strategije i razvoja, te je od 2010. na poziciji Predsjednika Uprave. Odgovoran je za razvoj novih tržišta, ostvarivanje i razvoj odnosa sa strateškim partnerima te razvoj novih proizvoda i usluga. Sudjeluje na najsloženijim projektima u ulozi enterprise arhitekta kod klijenata kao što su Hrvatski telekom, A1 Hrvatska, United Grupa, Crnogorski telekom, Telenor, Telekom Slovenije, Tisak i mnogi drugi. 2011. je završio poslijediplomski studij primijenjenog računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva čime je stekao titulu Magistra znanosti. Trenutno pohađa doktorski studij. Od 2013. do 2015. bio je član Upravnog odbora Udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx. Jedan je od pokretača i izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika i jedan od pokretača i mentor u BIRD Inkubatoru.

U drugom dijelu događaja slijedi osobno predstavljanje svih prisutnih kroz jednominutni pitch. Na kraju, u neformalnom druženju uz kvalitetna vina sponzora bit će prilika za razmjenu iskustva s ostalim sudionicima.

Broj mjesta je ograničen, a svoje mjesto možete osigurati na vrijeme, prijavom putem ovog linka
Dijamantni partner događaja je A1, a srebrni sponzor ManpowerGroup. Pokrovitelji su Poliklinika Bagatin i Visoka škola Aspira. Partneri su Vladimir Abicic Photography, Kupinovo vino Kupilek, vina Valenta i Kazalište Planet Art. Medijski partneri su časopis i portal Poduzetnik, časopis i portal Zaposlena, Netokracija, She.hr, Zagrebonline.hr, Rep.hr, Glas Istre, Flash.hr, Moja Domovina, Total Croatia News, Fama, ZgExpress, Akademija Art i Radio 92 FM.

Z. B.


Tagged: , , , , , , , , , ,