Dubrovnik: Vrhunski interijer Milk gay bara

U želji da ponude nešto što doista nedostaje Dubrovniku, vlasnici su se potrudili da interijer bara pretvore u nešto potpuno drugačije i autentično.Dubrovnik se svojim znamenitostima uvukao pod kožu zaljubljenicima u povijesnu baštinu, ali i svima onima koji žude za dobrim provodom. Iako grad kojeg nazivaju jadranskim biserom nudi bogatu gastro ponudu, domaćim stanovnicima i stranim turistima ipak nedostaju mjesta koja podsjećaju na najveće svjetske metropole. Tim povodom dubrovački ugostitelji odlučili su obogatiti ‘Grad opasan zidinama’ novom lokacijom koja će privući LGBTQ+ populaciju.

Riječ je o novom, prvom gay baru smještenom u staroj jezgri grada, između kamenih ulica i povijesnih građevina, koji nosi naziv Milk.

Inspiraciju su pronašli u ponajboljem londonskom members klubu Annabel’s. Budući da je taj klub bio svojevrsni uzor, prostorom Milk bara dominiraju ogledala, baršun, šaroliko cvijeće, životinjski uzorci, kao i drugi neizostavni detalji koji podsjećaju na popularna mjesta svjetskih metropola.

U cijeloj ovoj priči oko uređenja, posebna je pažnja posvećena vrhunskom ozvučenju, klimatizaciji i ventilaciji te raskošnoj ambijentalnoj rasvjeti. Upravo je rasvjeta jedan od aduta koji fotogenično zaokuplja pažnju već pri samom ulasku, a cvijeće koje visi sa stropa podsjeća na urbanu divljinu. Cjelokupno uređenje interijera potpisuje arhitekt Bojan Šupeljak, poznat po brojnim svjetskim projektima.

Cilj ovog projekta je da bar govori sam za sebe i da se svatko tko dođe osjeća dobrodošlo. No, najbitnije je u cijeloj priči da se gosti osjećaju ugodno. Očekuje se da će Milk bar postati jedinstveno mjesto u Hrvatskoj u kojem će uživati domaće stanovništvo, kao i brojni strani turisti u svako doba godine. Milk je osvježenje za čiji šaroliki koncept se vjeruje da će ga slijediti i brojni drugi gradovi diljem hrvatske obale.

Ovaj bar je must see destinacija u Dubrovniku, koji će svoja vrata otvoriti u subotu, 7. svibnja, kada se očekuje pravi spektakl, koji će dodatno začiniti glazbeno plesni program i gosti iznenađenja.

K. Š. / Foto: Adria


Tagged: , , , , ,