Duhovi Zagorkina stana i Misteriozno pismo

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke pridružuje se događanjima povodom Dana grada Zagreba, povezujući Zagorkinu obljetničku godinu i dan grada koji je Zagorka toliko voljela.

17.00 – 20.00 sati Misteriozno pismo

* napomena: 17.00 – 17.30 sati preuzimanje pisma u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke
Vodimo vas u samostalan razgled grada! Uz pomoć misterioznog pisma, pretvaramo vas u vodič_kinju_a. Tragovi zapisani na papiru vode kroz grad i upoznaju vas s mjestima povezanim sa Zagorkinim životom. Misteriozno pismo možete preuzeti u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 od 17.00 do 17.30 sati i potom pohitati u potragu za
mjestima iz pisma, fotografirati se na njima i s ‘dokazima’ potražiti ‘Zagorkine poslanice’ na lokaciji određenoj u pismu najkasnije do 20 sati. U aktivnosti možete sudjelovati sami ili u grupi.

20.00 – 21.00 sati Duhovi Zagorkina stana

Dolac 8 posljednja je adresa na kojoj je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka. Prostor koji je još uvijek ispunjen predmetima iz njenog života i utiscima njezina stvaralaštva. Na Dan grada Zagreba, grada koji je ova spisateljica i novinarka toliko voljela, prostor će oživjeti na poseban način. Svjetla će se ugasiti a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njezinu stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu. Prošećite pod svjetlošću svijeća Zagorkinim stanom i osluškujte duhove prošlosti. Broj posjetitelja je ograničen na 25 osoba, a izvedbe se održavaju s početkom u 20.00 i 20.30 sati.

Prijave na [email protected] ili putem messengera na Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.

A. Z.


Tagged: , , , , , , ,