Ece Vahapoglu: Druga

Druga-Ece VahapogluEsin je mlada i lijepa voditeljica koja ima uspješnu karijeru i brak pun ljubavi, a ona druga, Kubra, je pokrivena djevojka koja radi u očevoj tvrtci i živi prema islamskim vrijednostima. Njihovo poznanstvo traje od studija, međutim tek će slučajni susret na jednoj priredbi biti povod njihovom zbližavanju. Vođene znatiželjom prema drugačijem, one ponajprije upoznaju jedna drugu kao vlastite suprotnosti, a potom upoznaju i same sebe. Njihovo će ih prijateljstvo dovesti do neslućenih točaka… Druga je iskrena i hrabra priča u kojoj je autorica suočila dvije žene, dva svjetonazora i dva sloja turskog društva, sekularno i vjersko, i bez ustručavanja razotkrila licemjerje i jednih i drugih. Kroz odnos dviju žena Ece Vahapolgu je progovorila o ljubavi, izdaji, predrasudama, vjeri, spolnosti, tabuima i duboko potisnutim emocijama. S druge je strane pokazala i razmjer podjela između modernog i konzervativnog sloja u Turskoj. Dijeleći isti životni prostor oba se sloja doimaju bliskima ali su daleko… Ili obrnuto; čine se dalekim iako su blizu.

Ece Vahapoglu rođena je 1978. u Istanbulu. Diplomirala je menadžment na Američkom sveučilištu u Rimu. U Francuskoj je završila magisterij iz međunarodnih odnosa. Radila je kao voditeljica i urednica programa na nekoliko turskih televizija. Za novine Sabah, Takvim i Akşam pisala je kolumne i reportaže, a surađivala je i s brojnim časopisima u Turskoj. Godine 2001. udruženje JC izabralo ju je za najuspješniju mladu osobu u Turskoj. Osim romana Druga objavila je još tri knjige različite tematike.

Ece VahapogluEce Vahapoglu napisala je roman koji prikazuje kako krhki mogu biti kalupi koji su uzrok tome da jedni drugima postajemo drugi. Čestitke!
Mehmet Yilmaz / Hürriyet

Ovo je roman koji dvije različite žene dovodi do susretanja u jednoj točci, pritom ih dobro analizirajući. Neočekivan uradak.
Reha Muhtar / Vatan

U roman je pretočila svo iskustvo koje je skupila kao novinarka. U hrabroj je priči prikazala onaj sloj koji se u današnjoj Turskoj naziva drugi. Na neočekivan je način pisala o problemima mladih pokrivenih djevojaka, kao da piše iz dubine njih samih. Zanimljivo… Uzbudljivo… Iznenađujuće!
Hincal Uluç / Sabah

Hena com

Pročitajte još: U Zagrebu predstavljen Memento za Istanbul , Memento za Istanbul , Bludno smeđa: Turski roman za sapunicu

Tagged: , , , , , , , , ,