FEKP: Riječke taksi priče oduševile publiku

U Omladinskom Kulturnom Centru Palach predstavljen je projekt ‘Vozim ti priču’ koji je organiziran u suradnji s EPK Rijeka 2020. U riječkim taksi pričama sudjelovali su Dunja Matić, Željka Horvat Čeč, Davor Mandić, Tea Tulić i Milan Zagorac, a riječka publika napunila je kultni klub Palach.

Istovremeno je jedan od najznačajnijih irskih književnika i autor proslavljenih romana ‘Neka se veliki svijet vrti’ i ‘Transatlantik’, Colum McCann, gostovao na Festivalu europske kratke priče u Zagrebu gdje je govorio o pravu na priču, pitanju političke korektnosti u književnosti te o stanju empatije u društvu u razgovoru s Mimom Simić.

Na kasnijem, večernjem čitanju u Zagrebu nastupio je niz domaćih pisaca dok je riječka publika imala priliku (koju je itekako iskoristila!) uživati u pričama snažne međunarodne spisateljske reprezentacije Alan Titley (Irska), Elvis Malaj (Albanija/Italija), Eley Williams (Velika Britanija), Antonio Ortuno (Meksiko), Goran Samardžić (Bosna i Hercegovina).

Danas nas u Zagrebu također čekaju književne poslastice – u 18 sati u klubu Booksa na strip razgovoru Helene Janečić i Irene Jukić Pranjić, u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema gostuje jedan od najznačajnijih svjetskih suvremenih pisaca László Krasznahorkai, a u 20:30 sati u Vinylu na pjesničkim pričama pod budnim perom Miroslava Mićanovića.

U Rijeci program počinje u 19 sati razgovorom Andresa Neumana i Antonia Ortuna pod temom ‘Pisci i migracije’, a večernje čitanje u 20:30 donosi još jedan niz izuzetnih pisaca – Colum McCann (Irska), Andres Neuman (Argentina/Španjolska), Adania Shibli (Argentina/Španjolska), Dunja Matić (Hrvatska), a pridružit će im se i Eliša Papić, ovogodišnji pobjednik FEKP-ovog natječaja za najbolju kratku priču.

L. K. / Foto: Edi Matić


Festival europske kratke priče postao punoljetan

Tagged: , , , , , , , , , , ,