Feravino: Nova etiketa vina i premium linija Miraz

Nadaleko poznati slavonski hrast i trofejna divljač po kojoj su poznate šume oko Feričanaca, inspiracija je nove etikete premium linije Miraz. Njezini autori su kreativci ljubljanskog studija Kofein na čelu s kreativnom direktoricom Zarjom Vintar.Na 17. katu hotela Westin s pogledom na Zagreb, vrhunske Miraze predstavili su Antonija Čeme, mlada enologica Feravina; Marijan Knežević, glavni enolog ove poznate slavonske vinske kuće i Matjaž Lemut, gost enolog.

Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe, pod čijom kapom posluje i ovaj brend, istaknuo je kako je u potpunosti obnovljena vinarija u Feričancima s najsuvremenijom tehnologijom.

‘Želja nam je da Feravino postane najveća butik vinarija u Hrvatskoj s prepoznatljivim vinima svjetskog glasa, a da su na dobrom putu potvrđuje nedavno osvojeno zlato za Cuvée Miraz 2015 na ocjenjivanju u talijanskom Bergamu: Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme’, kazao je Ergović, a upravo je ovo vino osvojilo najviše simpatija na degustaciji u Westinu.

Uz njega se kušala odlična Graševina Miraz 2016, punog i kompleksnog okusa s lijepim balansom alkohola i profinjene mineralnosti. Slijedio je elegantan i harmoničan Chardonnay Miraz 2016, potom kraljica feričanačkih vinograda – puna i topla Frankovka Miraz 2015, izražene voćnosti i modernog stila, odnjegovana u bačvama od slavonskog hrasta, a moderan i snažan Syrah Miraz 2015 bio je odličan uvod u hvaljeni Cuvée, s kojim je završila ova atraktivna vinska večer.

A. R. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , , , , , ,