Filmski programi 62. Pulskog festivala

Na konferenciji za medije u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljeni su filmski programi 62. Pulskog filmskog festivala.
62. Pula film festivalU ime francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj, uvodni pozdrav uputila je Michèle Boccoz. Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec predstavio je Hrvatski i Međunarodni program. U sklopu Hrvatskog programa predstavljeni su programi Hrvatski film i Kratka Pula, a u sklopu Međunarodnog programa natjecateljski i nenatjecateljski program, Samo kratko, Dizalica i Pulica. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o ovogodišnjoj organizaciji i svim popratnim događanjima koji nas čekaju na 62. festivalu. Pomoćnica ministra kulture, Tamara Peršić govorila je o Festivalu Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous – i izdvojila dio programa kojim sudjeluje u 62. Puli – ovogodišnji dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu, Dheepan, Jacquesa Audiarda (Odiar). Direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu Sanja Milinović, izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski Telekom u mogućnosti kontinuirano pratiti velike hrvatske filmske festivale i što su uz Pulu i u 62. izdanju.

Novosti vezane uz spomenute programe koje nam 62. Pula donosi su:
ukupno 75 prijavljenih filmova za Hrvatski program  (28 dugometražnih i 47 kratkometražnih)
14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova odabranih za Hrvatski program
14 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova u natjecateljskom dijelu Međunarodnog programa
prvi put na festivalu u Hrvatskoj prikazivanje jednog serijala svjetska premijera stranog filma ‘Pored mene’ Stevana Filipovića

Na natječaj raspisan od 20. ožujka do 17. travnja godine pristiglo je 28 dugometražnih te 47 kratkometražnih filmskih naslova. Umjetnički savjet u sastavu Hrvoje Pukšec, predsjednik, te članovi Mike Downey i Tanja Miličić, u selekcijskom procesu odabrao je 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova koji će činiti Hrvatski program 62. pulskog filmskog festivala.

A. F.


 

Hrvatski film-Okrugli stol
Okrugli stol: Dva lica hrvatskog igranog filma

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,