FMCG Retail Summit: Strategija. Inovacija. Digitalizacija.

U Mozaik Event Centru u Zagrebu održan je 8. FMCG Retail Summit u organizaciji InStorea.

Predavanja su održali renomirani domaći i strani govornici, stručnjaci iz FMCG sektora i retail industrije, analitičari, direktori i poduzetnici. Nakon pozdravnog govora glavne urednice InStore magazina Jelene Lazarić, konferenciju je službeno otvorio prvi govornik izv.prof.dr.sc. Robert Kopal koji je predstavio teoriju igara u poslovanju.

Mladen Kožić, Business Development Manager za GfK i Predrag Ćirović, direktor, GfK Adria pojasnili su nam regionalnu sliku: Hrvatska i Srbija, 2 tržišta – jesmo li blizu ili daleko?

Iz susjedne BiH stigli su Adnan Begoli, direktor tvrtke Info Studio i Sead Delalić, AI Consultant & Engineer, Info Studio, koji su pokazali pametna rješenja za retail industriju. Tilen Kosmač, Digital Transformation Manager, Orbico Slovenia & Croatia, naučio je publiku kako podići B2B poslovanje na višu razinu, a Oliver Olschewski, CEO, Offerista Group i njegov kolega Frederick Salesse, Director International Sales objasnili su kako se može uspješno prijeći s tiskanih kataloga na digitalne.

8. FMCG Retail Summit obilježen je inovacijama, digitalizacijom, novim strategijama poslovanja, umjetnom inteligencijom, dobrom atmosferom i i uspješnim networkingom, stoga i ne čudi da je ove godine okupio rekordan broj posjetitelja – čak 400.

U intervjuu 1 na 1 s Jelenom Lazarić o tajnama uspješnog leadershipa razgovarala je Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb, odnosno glavna direktorica za hrvatsko i slovensko tržište tvrtke Philip Morris International.

Božidar Bajsič, suosnivač i direktor operacija, EDITEL Adria, objasnio je publici sve o EDI-ju i robotizaciji, Stjepan Mađarčević, Retail Development Manager, Wolt Croatia pričao je o Q-comm trendovima i kako Wolt odgovara na potrebe korisnika, a Uroš Kalinić, Član Uprave za financije i IT, Konzum o maloprodaji budućnosti.

Održan je okrugli stol pod nazivom ‘Panel with Titans: kako zajedno prema uspješnoj budućnosti?’.

Moderator panela bio je Jan de Jong, suosnivač tvrtke Webpower Adria, a gosti Laurentiu Florin Dimitriu, CEO Nestlé, Marta Bulhak, Managing Director, Heineken Hrvatska i Andy Felix E. Michaux, General Manager, Ledo.

I. S. / Foto: Robert FrančiškovićTagged: , , , , , , , ,