Franko’s: Nova sezona s novim pizzama, pivima i koktelima

Jedna od najboljih novih zagrebačkih pizzerija Franko’s (Branimirova 71a) spremno ulazi u jesenju sezonu.Oni koji su već posjetili Fran Župićevu tvornicu dugo odležanog tijesta u kombinaciji s isključivo vrhunskim namirnicama, znaju da se ovdje ne jede za male novce, ali da nitko ne odlazi nezadovoljan.

Do detalja razrađen svaki sastojak, milimetarskom preciznošću dotjerana receptura i fantastičan konačni proizvod jednostavno će vas oboriti s nogu prvi put kad zakoračite u ovaj mali butik okusa. Bez pretjerivanja, vjerojatno najbolje tijesto u gradu, nakon ljetnog odmora oplemenjeno je s još dva nova okusa.

Deep in the woods (mozzarella fior di latte, vrganji, crni tartuf, dimljeni obrazi crne svinje, bosiljak) i Pulled pork (žuta rajčica, mozzarella di buffala, trgana svinjetina, karamelizirane lučice, cherry rajčice) novost su na meniju na kojem su već dokazane uspješnice, a još je bitnije da se sad svaka pizza može naručiti spravljena na dva načina, Romana i Napoletana, ovisno kakvu debljinu tijesta i vrstu pripreme volite. Pulled pork oduševljava pritajenom slatkoćom koju pruža karamelizirani luk, a šumska pizza je divna kombinacije gljiva, vrhunskog sira i nezamjenjivog, skoro pa laserom rezanog špeka…

Za deserte se u Franko’su brine briljantni Robert Hromalić i njegov Le Kolač. Novost su i sljedovi viskija, a ponuda piva je izuzetna: njemački craftovi Bayreuth, Riegele te Moritz u kombinaciji sa zagrebačkim Primariusom. Sjajan, hrabar izbor, za svaku pohvalu.

Franko’s krasi prekrasna krušna peć nastala u Istri i u kombinaciji s talijanskim detaljima, konobari su više nego ugodni, sljedeći tjedan se otvara parking, naredni mjesec zatvorena terasa, i što reći nego – rukavica je bačena. Dođite i provjerite ima li Franko’s najbolju pizzu u Zagrebu.

P. R.


Tagged: , , , , , , , ,