FSK: Crnogorski književnik Ognjen Spahić

Ognjen SpahićU sklopu 3. Festivala svjetske književnosti (FSK), u utorak u 17 sati u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, Seid Serdarević razgovarat će s jednim od najznačajnijih suvremenih crnogorskih autora čija su djela prevedena na niz svjetskih jezika Ognjenom Spahićem, a publici će biti predstavljen i njegov nedavno objavljeni roman ‘Masalai’.

U Razotkrivanju u 19 sati u dvorani Müller imate priliku slušati proslavljenoga argentinskog pisca Ernesta Malloa s kojim će razgovarati Patricija Vodopija. Urednici nedavno objavljenoga zbornika ‘Dobro došli u pustinju postsocijalizma’ Srećko Horvat i Igor Štiks predstavit će svoju knjigu u 21 sat u dvorani Müller u razgovoru s Andrejem Nikolaidisom.

Večerašnji filmski program posvećen je jednom od ključnih suvremenih mađarskih pisaca Péteru Esterházyju. U 20.30 sati u Velikoj dvorani bit će prikazana erotska drama ‘Škola čula’ iz 1996. Ni večeras neće nedostajati zanimljivih razgovora o stripu. ‘Mali noćni strip-tiz’ na rasporedu je u 22.30 sati u dvorani Müller. Tema tribine su ‘Bešumna kretanja’ Helene Klakočar, a uz autoricu će sudjelovati Veljko Krulčić, Maja Hrgović i moderator Matko Vladanović.

FSK


3. Festival svjetske književnosti
Festival svjetske književnosti: Početak novog tjedna
David Foenkinos -3.FSK
David Foenkinos otvorio Festival svjetske književnosti

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,