David Foenkinos otvorio Festival svjetske književnosti

U organizaciji Frakture, u zagrebačkome kinu Europa u četvrtak je otvoreno treće izdanje Festivala svjetske književnosti. U idućih osam festivalskih dana, zaključno s 11. rujnom, publici će se predstaviti neki od najvažnijih glasova suvremene svjetske i domaće literarne scene.
David Foenkinos -3.FSKOve godine festival je uveo tri nova programa: uz već tradicionalne tribine ‘Razotkrivanje’, okrugle stolove, program ‘Pisac i njegov čitatelj’, izložbu likovnih radova po motivima knjiga i književnu matineju za srednjoškolce, ove godine program uključuje i autorski strip (‘Mali noćni strip-tiz’), program filmskih večeri s filmovima nastalima po književnim predlošcima, te program ‘Škola stripa’.

U četvrtak se na tribini ‘Razotkrivanje’, uz moderiranje Seida Serdarevića, predstavio francuski pisac David Foenkinos čiji je roman ‘Delikatnost’ postao veliki bestseler u njegovoj zemlji i prema kojem je snimljen istoimeni film s Audrey Tautou.

Danas (petak) je u 17 sati u dvorani Müller u kinu Europa na rasporedu program ‘Pisac i njegov čitatelj’ u kojem će Helen Sinković razgovarati s Julyom Rabinowich uz moderiranje Nevena Svilara. Gost ‘Razotkrivanja’ u 19 sati, također u dvorani Müller, bit će njemački povjesničar i pisac Philipp Blom, a s njim će razgovarati Vuk Perišić.

U Velikoj dvorani u 20.30, u sklopu filmske večeri s Etgarom Keretom, prikazivat će se film ‘Pizzerija Kamikaze’ redatelja Gorana Dukića prema istoimenoj priči Etgara Kereta koji će, zajedno s Reinhardom Kleistom i Davidom Foenkinosom uz moderiranje Vlatke Kolarović, razgovarati u sklopu tribine ‘Pop kultura kao nadahnuće’ koja je, kao i velik broj drugih festivalskih programa, organizirana u okviru projekta ‘Sharing the Wor(l)d’. Ovaj će se razgovor odvijati od 21 sat u dvorani Müller.

Kasni sati rezervirani su za ‘Mali noćni strip-tiz’. U sklopu ovoga festivalskog programa, u 22.30 u dvorani Müller, na rasporedu je razgovor o ženskom stripu uz Helenu Janečić, Ivanu Armanini i Irenu Jukić Pranjić, a moderator je Vladimir Šagadin.

Opširniji program na: FSK


 

3. Festival svjetske književnosti
3. Festival svjetske književnosti

Diego Marani i Emmanuelle Pagano

Diego Marani i Emmanuelle Pagano na Festivalu svjetske književnosti
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,