3. Festival svjetske književnosti

Nakladnička kuća Fraktura po treći put organizira Festival svjetske književnosti, a svečano otvorenje je u četvrtak, 3. rujna u 20 sati u Velikoj dvorani kina Europa u Zagrebu.
3. Festival svjetske književnostiU 20.30 na programu je prva ovogodišnja tribina ‘Razotkrivanje’ na kojoj će gostovati francuski romanopisac i scenarist David Foenkinos. Voditelj tribine je Seid Serdarević. Uoči ‘Razotkrivanja’ održat će se scensko čitanje Petre Svrtan i Roberta Španića u režiji Tamare Damjanović.

David Foenkinos francuski je pisac i scenarist. Njegov roman ‘Delikatnost’ postao je bestseler u Francuskoj, a prema njemu je 2011. snimljen i istoimeni film s Audrey Tautou u glavnoj ulozi. ‘Delikatnost’ je moderna ljubavna bajka puna francuskog šarma i poezije. Jedan iznenadni poljubac promijenio je sve.

Kažu da ljubav uvijek dolazi nepredviđeno, u nepredvidivim oblicima. Da je tome tako, potvrđuje sudbina mlade i lijepe Nathalie, koja jednog dana na ulici upoznaje svog budućeg muža. Od prvog susreta njih dvoje žive nepomućenu sreću, sve do jedne lijene nedjelje koju Nathalie provodi čitajući, a njezin muž odlazi na trčanje s kojeg se više nikada ne vraća. Okrutna Fortuna dala je, pa uzela. Nathaliein život sada sveden je na posvećenost poslu i ustrajan pokušaj zaborava. No, posve neočekivano, baš kao i prvi puta, Nathalie se naposljetku ponovno zaljubljuje – ovoga puta, na zaprepaštenje okoline, u posve neprivlačnog, nespretnog i samozatajnog Šveđanina s kojim će još jednom potražiti tandemsku sreću.

F. R.


Diego Marani i Emmanuelle Pagano

Diego Marani i Emmanuelle Pagano na Festivalu svjetske književnosti

Seid Serdarević i Francesca Melandri
Francesca Melandri otvorila 2. Festival svjetske književnosti

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,