Festival svjetske književnosti: Početak novog tjedna

Svi programi festivalske nedjelje održani su u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa. Maja Peterlić razgovarala je s prevoditeljicom Ursulom Burger Oesch i francuskom književnicom Emmanuelle Pagano u programu ‘Pisac i njegov čitatelj’ o romanima ‘Vezivanja’ i ‘Adolescenti trogloditi’ i svemu onome što u različitim fazama kreativnoga procesa ona smatra važnim za oblikovanje književnoga djela.

Diego Marani bio je gost ‘Razotkrivanja’ s Goranom Ferčecom, s kojim je, između ostaloga, razgovarao o odnosu identiteta i jezika i fascinaciji otkrivanjem novoga u vlastitom pisanju. Zanimljiva tema ‘Preživjeli smo komunizam’ polučila je velik interes slušatelja, a razgovor Sofi Oksanen, Slavenke Drakulić i Julyje Rabinowich uz moderiranje Seida Serdarevića bavio se različitim perspektivama zajedničke prošlosti, nostalgijom i njezinom ulogom u sadašnjem trenutku. U Velikoj dvorani prikazan je finski film iz 2012. ‘Čišćenje’ snimljen prema romanu Sofi Oksanen.

Program ‘Pisac i njegov čitatelj’ ponovno je na rasporedu u ponedjeljak, 7. rujna u 17 sati u dvorani Müller.

Claire-Louise BennettUgostit će Claire-Louise Bennett s kojom će razgovarati Dijana Matković. Sofi Oksanen svoje gostovanje na Festivalu svjetske književnosti nastavlja u 19 sati također u dvorani Müller kina Europa u ‘Razotkrivanju’ uz Romana Simića Bodrožića. Filmska je večer posvećena Patricku Modianou. U Velikoj dvorani u 20.30 sati bit će prikazan ‘Sretan put’ iz 2003.

‘Mikrokozmi kao jedina moguća literarna stvarnost’ bit će tema razgovora Ognjena Spahića, Kristiana Novaka, Andreja E. Skubica i moderatorice Patricije Vodopije u 21 sat u dvorani Müller, a na istom mjestu nastavlja se druženje u još jednom ‘Malom noćnom strip-tizu’ u 22.30 sati u razgovoru o hrvatskom stripu uz Borivoja Dovnikovića, Peru Kvesića i moderatora Ivicu Ivaniševića.

FSK


3. Festival svjetske književnosti-3.dan
Vikend na Festivalu svjetske književnosti


3. Festival svjetske književnosti

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,