Garbura premijerno u Kaptol Boutique Cinema

Film ‘Garbura’, prvijenac Josipa Žuvana, premijerno je u Kaptol Boutique Cinema predstavljen zagrebačkoj publici.Premijeri su nazočili članovi glumačke postave filma, mladi šibenski glumci Mauro Ercegović Gracin i Franko Floigl te Ivana Roščić, Marija Škaričić, Ljubomir Bandović i Zdenko Jelčić.

‘Garbura’ u produkciji kuće Maxima film u četvrtak, 22. prosinca, stiže u kina diljem Hrvatske.

Film u čijem su središtu dva dječaka koja monotono djetinjstvo u malom mjestu u dalmatinskom predgrađu začinjaju paljenjem garbure – karabita – s ciljem da postanu Youtube zvijezde uoči Božića stiže pred domaću publiku i poručuje: bit’ će buke za praznike!

‘Blagdane najviše pamtim kao buku, prije su se petarde više pucale i sve je bilo glasnije. Taj period između Božića i Nove godine oduvijek mi je fascinantan, jer je obitelj prisilno na okupu, uz hrpu hrane, alkohola, pirotehnike i lošeg TV programa. Iako se propagira ljubav i zajedništvo, obično sve eskalira u svađama i razrješavanju nekih starih problema, pogotovo jer običaji nalažu da se u Novu godinu ne prebacuju dugovi iz stare godine’, pojašnjava polazište za film autor Josip Žuvan.

I. S. / Foto: Samir Cerić Kovačević


Otkrij naš novi film: 10 domaćih filmova stižu u kina


Tagged: , , , , , , , , , ,