Gibboni: Onako, od oka (video)

Ima onih pjesama za koje već na prvo slušanje znate da će se nekako trajno utkati u vaš život. Takva je nova Gibonnijeva pjesma, ‘Onako, od oka’  koja je već u prvim danima osvojila slušatelje domaćih i regionalnih radiostanica.

Cijelu priču ove predivne pjesme zaokružio je spot u režiji Marcelle Zanki, dugogodišnje Gibonnijeve suradnice koje je kometirala: ‘Uvijek mi je davao slobodu u kreativnosti pa tako i na ovom spotu. Kada sam čula pjesmu, kao i sve njegove pjesme dosada, podsjetila me na niz osobnih iskustava, što i čini Gibonnija posebnim umjetnikom jer se u većini njegovih pjesama svi pronalaze na ovaj ili onaj način.’

Snimanje je proteklo u veselom tonu, iako je bilo jako naporno i hladno, u mračnoj šumi, no cijela ekipa surađivala je na najvišem nivou i međusobno si olakšavala svaki korak. Glumci u spotu su Doris Pinčić Rogoznica, Slavko Sobin i Andrea Mladinić.

‘Ovaj spot prikazuje sličicu iz života, kada partnerica počinje odustajati i sumnjati u partnerovu ljubav… ma što je danas jadno muško u životu moderne žene? Moja je želja bila da glavna glumica poljubi glumca, da ipak pokažemo da ljubav na kraju pobjeđuje’, u šaljivom tonu komentirao je Gibonni.

Snimljen je i spot za pjesmu ‘Gdje to piše?’ u izvedbi Olivera Dragojevića i time nam dva glazbena velikana, dva Dalmatinca i prijatelja, predstavljaju novi album ‘Familija’, koji donosi devet pjesama. Sve stihove i glazbu napisao je Gibonni u razdoblju od 2014.-2016. na Korčuli i u Splitu. Oliver i Gibonni na prvom zajedničkom izdanju okupili su više od 20 vrhunskih glazbenika od kojih svaki ponaosob ima respektabilnu biografiju. Produkciju albuma potpisuju Nikša Bratoš i Elvis Stanić, dugogodišnji suradnici obojice glazbenika. Nove pjesme snimane su u raznim studijima, počevši od Korčule, Splita, Opatije, Zagreba, preko Madrida, Pariza pa sve do Los Angelesa.

A. R.


Gibonni & Danilo Sacco-Non credere
Gibonni & Danilo Sacco: Non credere
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,