Glumci pjevaju u Band aidu Srce Hrvatske

Band aid Srce Hrvatske kao i istoimena pjesma ‘Srce Hrvatske’ nastala je kao reakcija na sve što se proteklih mjesec dana dogodilo u potresom teško razrušenoj Sisačko- moslavačkoj županiji, a poglavito na patnju i stradavanje ljudi.

Iz istog se razloga i skupina od dvadesetak umjetnika, u najvećem dijelu zagrebačkih glumaca, okupila u zajedništvu glazbenog band aida Srce Hrvatske. Riječ je o isključivo vaninstitucionalnom projektu koji se temelji na dragovoljnom i besplatnom učešću svih sudionika.

Autori pjesme Toni Eterović i Leonardo Čeči Baksa, odrekli su se svojih godišnjih honorara kroz akciju HDS ZAMP-a ‘Playlista za glazbenu školu u Sisku’ s ciljem obnove potresom razrušene zgrade Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku.

Osnovna poruka pjesme je to da nikakva ugroza ne može zaustaviti val dobrote koji se širi Hrvatskom kad god je njezinim građanima najteže. Pjesma je zamišljena i kao svojevrsna počast i neizmjerno divljenje i zahvalnost svim onim ljudima koji nesebično daju dio sebe kada je drugome to najpotrebnije, nerijetko ugrožavajući vlastitu egzistenciju, a i vlastiti život. Val je to u kojem autori i izvođači ove pjesme žele biti jedna malena kap, i to načinom koji oni najbolje znaju.

‘Ukoliko barem netko od stradalnika i nebrojenih volontera, barem jedna osoba od svih njih, osjeti našu poruku te dobije dodatnu snagu u ovim trenucima, mi ćemo biti sretni jer smo svoj cilj ispunili’, složni su svi akteri iz Band aida Srce Hrvatske.

M. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,