Gospić kao centar održivog razvoja

Prva manifestacija održivog razvoja GORA završena je u Gospiću nakon tri dana bogatog kulturno-umjetničkog, znanstvenog, gurmanskog i zabavnog programa. Gospić-GORA-2016-šator-na-trguOdržana je utrka Kros Jasikovac u kojoj su sudjelovale osobe svih dobnih skupina, a dan je posebno obilježio bogat program za djecu i mlade na Trgu Stjepana Radića.

Gradonačelnik Gospića, Petar Krmpotić, na završetku GORA-e rekao je: ‘Zahvalio bih svim posjetiteljima koji su došli u Gospić u ova tri dana, stanovnicima moga grada koji su ih toplo dočekali, svim izlagačima i sudionicima manifestacije. Iskreno se nadam da ćemo ovu tradiciju nastaviti te da se vidimo u Gospiću i dogodine!’

Gospić je od 27.do 29. svibnja bio centar održivog razvoja. Brojni posjetitelji stigli su kako bi uživali u izložbenom sajmu ličke kuhinje, sudjelovali u biciklijadi, posjetili 15. tradicionalni znanstveno-stručni skup Annales Pilar 2016., pogledali GORA Eko Race – revijalnu vožnju solarnih električnih automobila, te se opustili uz prigodni (bez)energetski koncert Jelene Radan i grupe Meritas u Memorijalnom centru Nikola Tesla.

A. P. / Foto: FAMA


Gospić-Gora
GORA: (Pro)izvedimo Liku
Tagged: , , , , , , , , , ,